Retkiltä kuultua, osa 10

Niin se syyskuu on vaan kääntynyt loppupuolelle. Illat pimenevät hurjaa kyytiä, yöpakkaset valuvat kohti etelää ja aamut tarjoavat komeita usvanriekaleita. Vaikka puut riisuutuvat kiihtyvään tahtiin, niin ruohonjuuritasolla nousee vielä viljalti uutta elämää. Tatit, rouskut, kantarellit ja suppilovahverot ovat ainakin Uudenmaan alueella villiintyneet aivan valloilleen.

Tämän viikon koosteen ensimmäinen blogi on uusi löytö ja melkoinen hengenheimolainen osalle retkipaikkalaisista. Kuluneella viikolla Försvann Någonstans kävi tutkimassa Stenbergan linnavuoren, jossa on sijainnut yksi vähemmän tunnetuista suomalaisista kivilinnoista.

Tuoreemmissa linnoituksissa on liikkunut Esoteerinen maantiede. Luvassa on runsain ja laadukkain kuvin varustettu raportti Vallisaaresta.

Kun tässä merillä ollaan, niin jatketaan teemassa. Antti Hanski on melonut kajakkinsa mm Ulkotammioon , Pitkä-Kotkaan ja Koivuluotoon. Komeita maisemia kaikissa, Tammion kruununa vielä näkötorni, mutta Koivuluoto taitaa kuitenkin vetää pisimmän korren. Huikea tunnelma kuvissa, ei voi muuta sanoa.

Toisenlaisen, vaan ei vähemmän nautinnollisen avaruuden keskellä on liikuskellut Retkipaikaltakin tuttu Korhosen Olli, joka on julkaissut muutaman komean kuvagallerian Norjaan suuntautuneelta reissultaan. Tässä taas Poroja Kaunispäällä. Kyllä niissä maisemissa on vaan ihmeellinen taika, sellaista vapautta, jota suurempaa on vaikea kuvitella.

Pohjoiseen on suuntaamassa myös Mökillä -blogin Jari. Saana-tarinoita odottellessamme kannattaa katsoa kuvat, kun herra kävi retkeilemässä Mäntyharjulla parikin ulkoilureittiä.

Metsästyskausi on hyvässä vauhdissa. Kyyhkyjahdistaan kertoo Saappaat jalassa -blogia pitävä Tieaho. Ei mennyt ihan kuin Strömsössä: ”Tuulessa humahteleva pressu ei varmasti toimisi lisähoukuttimena parin-, kolmenkymmenen metrin päässä oleville kaaveille”.

Tämän viikon toinen uusi blogilöytömme on Syksy männiköllä, joka ilahduttaa varmasti ainakin kaikkia sienestyksen ystäviä. Tuoreimmasta postauksessa Maiju kertoo mm. pihapiiristä löytyneistä harkkutateista. Sieniteemaa löytyy myös Villikatajasta, jossa Lily esittelee suppilovahveron. Jos on niin, että kyseinen herkku ei ole vielä ruokasienenä tuttu, niin nyt on korkea aika korjata tuo epäkohta!

Hyvää sienitarinaa löytyy myös Pro Mustarouskusta, joka on havahtunut siihen ikävään tosiasiaan, että syksy kuluu aivan liian nopeasti sekä Sienikodosta, jossa käsittelyssä ovat Tammisaaren sienipäivät 2012.

Ja vielä yksi hauska blogivinkki! Lasten luontokerto tarjoilee nuoremmille retkeilijöille luontoelämyksiä Suupohjassa.

Vaan nyt Retkipaikka suuntaan kokemaan ja nauttimaan lisää tarinoita teidän kanssanne jaettaviksi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.