Retkiltä kuultua, osa 17

Marraskuu aloi melkoisen talvisesti. Onneksi säiden herra hellitti sen verran, että muikun ja siian pyyntiin pääsi onnea kokeilemaan. Aamu sitten näyttää. Sitä odotellessa lyhyt kävely läpi retkeilyblogien viikon parhaan annin.

”Yön pakkanen on koristellut maiseman huurrekuorrutuksella. Metsäpolun varrella koivunoksat kimaltelevat valkoisena ja havupuut hillitynharmaata hopeaa”. Näitä tunnelmia on kuvannut Seita.

Nilsiä tunnetaan Tahkovuoresta, mutta jos ei kaipaa massaturismia, hiihtolatuja ja laskettelurinteitä, niin Kinahmi tarjoilee Tahkon veroiset elämykset. Metsänpiika on tehnyt sinne hienon retken.

Korkeilla paikoilla liikkuu myös Leppävirtaa -blogin Anssi, tällä kertaa Retkipaikan innoittamana Kalajanvuorella.

Pekka Lassilalla oli asiaa kartoista. Mielenkiintoista olikin. Monesti olen pohtinut, mitä kaikkea ihmiset keksivät maanmittauslaitoksen vapauttamilla aineistoilla tehdä. Nyt pääsi kurkistamaan. Katsastaa kannattaa myös herran kuvat. Kyllä järvi on loppusyksyllä kaunis.

Oletko tuunannut talipalloja? Korhosen Olli kertoo miten ja miksi se tehdään: ”… osa kaupasta ostetuista talipalloista tai rasvapötköistä on aivan liian kovia pikkulintujen nokille kovilla talvipakkasilla. Joillekin lajeille jo pienempikin pakkanen tuottaa selviä vaikeuksia saada edes vähän rasvaa irtoamaan”.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *