Retkiltä kuultua, osa 20

Vahvoihin Lapin tunnelmiin pääsee Jalkapatikassa-blogin Marian kanssa. Ansiokkaasti kuvitettu reissuraportti vie lukijansa Kaldoaivin erämaamaisemiin.

Kalamiesosastolta pistää Siimat solmussa -blogi mainiota tarinaa hyisissä mutta kauniissa tunnelmissa sujuneesta kalareissusta. Saalis saattoi jäädä niukanlaiseksi, mutta vesillä käytetty aika ei mene koskaan hukkaan. Lopun talviset maisemat sitten saavat mielen palamaan jo pilkkijäille. Tule jo pakkanen! Vaan kalanaisetpa pistivät selkein numeroin nokkiin. Komeita taimenia.

Talvi tuo tulilla istumiseen oman tunnelmansa. Sen paremmin en sitä osaa eritellä, mutta ne tietävät, jotka sen ovat kokeneet. Näistä tunnelmista on nauttinut Seita: ”Marraskuinen kaamospäivä on hiljainen. Niin hiljainen että saattaa kuulla nuotiotulen musiikin. En keksi oikeaa sanaa sille matalalle äänelle joka kuuluu tulesta. Liekkien koon mukaan ääni muuttuu, lepattaa ja sitä säestää hento ritinä”.

Vaikka ihminen pistäisi kuinka parasta, niin kyllä ne kauneimmat kuvat ovat luonnon maalaamia. Siitä muistuttaa taas Kaarnikka kuviensa kautta.

Pataruuat ja punaviini ovat itselleni erottamaton osa loppusyksyä. Tässä vielä kaikkien iloksi resepti, joka pääsee testiin.

Niin ja puupulma. Oikea rivi oli Koivu, kuusi, haapa ja mänty. Onnettaren suosikki oli Leena Laurila. Onneksi olkoon!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.