Retkipaikan arvot

.

Luonto

Luonto on hyvinvoinnin ja elämän lähde. Luontoa ei valmisteta lisää. Me olemme luonnossa vieraina ja käyttäydymme siellä aina hyvätapaisesti.

Haluamme, että ihmiset kokevat luonnossa jotain itselleen merkityksellistä, synnyttävät luontosuhteen ja heräävät sitä kautta vaalimaan tätä itselleen arvokasta asiaa.

Kunnioitamme luontokohteita retkeilemällä aina roskattomasti sekä sääntöjä ja hyviä tapoja noudattaen. Haluamme omalla käytöksellämme antaa hyvän esimerkin kaikille luontoon lähtijöille.

Ihminen

Ihmisen hyvinvointi on meille tärkeää. Ihminen ei ole luonnon vastakohta, vaan osa sitä.

Haluamme laskea jokaisen ihmisen kynnystä lähteä luontoon esittelemällä kiinnostavia retkikohteita kattavasti ja tunnelmallisesti.

Edesauttamalla luontosuhteiden syntymistä ja vahvistumista uskomme, että luonnossa rauhoittumisesta ja sen kauneuden ihailusta tulee jälleen merkittävä osa yhä useamman ihmisen arkea, elämää ja hyvinvointia.

Jatkuvuus

Teemme työtä huomisen takia. Jotta luonto ja ihminen mahtuvat tulevaisuudessakin samaan lauseeseen, tarvitaan uusia tapoja löytää luonnosta myös taloudellista arvoa muutoin kuin raaka-ainelähteenä. Haluamme omalla toiminnallamme edistää ja auttaa kehittämään kestävää kotimaanmatkailua.

Nautimme luonnosta kuten jokamiehenoikeudet Suomessa sallivat, ja kunnioitamme jokamiehenvelvollisuuksia. Näin varmistamme, että omalla, kestävällä käytöksellämme edistämme luonnon hyvinvointia ja tuemme suomalaista jokamiehenoikeusjärjestelmää.

Rakkaus

Retkipaikkalaiset tekevät sitä, mitä rakastavat. Retkipaikkalaiset esittelevät sivustolla kohteita, joihin ovat retkillään ihastuneet. Ja retkipaikkalaiset rakastavat luontoa.

Haluamme innostaa ihmiset lähtemään nauttimaan luonnon kauneudesta, tunnelmasta ja erityisyydestä. Samalla toivomme, että luontokokemusten kautta jokaisen ihmisen rakkaus ja kunnioitus luontoa kohtaan kasvaa.

.

%d bloggaajaa tykkää tästä: