Keitä olemme

Verkkosivustomme osoite on: https://retkipaikka.fi.

Kun käyt sivustolla Retkipaikka.fi, saatamme käsitellä sinua koskevia henkilötietoja. Olemme sitoutuneet käsittelemään henkilötietojasi turvallisesti ja suojatusti. Alla kerrotaan tarkemmin, millaisia henkilötietoja keräämme, miten käsittelemme henkilötietoja ja mitä oikeuksia sinulla on koskien henkilötietojen käsittelyä.

Käsittelemiemme henkilötietojen rekisterinpitäjä on Jotuca Oy, jonka edustaja on Antti Huttunen. Häneen voi ottaa yhteyttä sähköpostitse: antti@retkipaikka.fi. Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä, ota yhteyttä.

Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena ja perusteena on parantaa palvelujamme. Tämän lisäksi meidän tulee säilyttää joitakin tietoja verkkokauppaan liittyen kirjanpidon, maksujen hallinnan sekä takuiden tai reklamaatioiden hallinnan vuoksi. Voimme käsitellä tietoja myös erityistä tarkoitusta varten antamasi suostumuksen mukaisesti.

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Yhteydenottolomakkeet

Jos annat meille kohdevihjeen, tallentuu IP-osoite, josta lähetit vihjeen ja mahdolliset antamasi yhteystiedot lisätietojen kysymistä varten.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Verkkokauppa

Jos päätät käydä kauppaa sivustollamme, keräämme ja säilytämme meille antamasi tiedot. Tähän kuuluvat seuraavat tiedot:

  • Nimesi
  • Sähköpostiosoitteesi, jota käytämme kommunikoidessamme kanssasi tilauksestasi tai asiakkuudestasi
  • Puhelinnumerosi, jota käytämme kommunikoidessamme kanssasi tilauksestasi tai asiakkuudestasi
  • Osoitteesi, johon lähetämme tekemäsi tilaukset
  • Ostoksen maksuun liittyvät tiedot

Uutiskirjeen tilaus

  • Nimesi
  • Sähköpostiosoitteesi

Analytiikka

Keräämme anonymisoitua tietoa siitä, mitä teet sivullamme.

Ota yhteyttä -nappi

Sähköpostiosoiteesi, jotta voimme vastata viestiisi.

Kenelle jaamme tietosi

Emme jaa tietojasi muille.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Tallennamme rekisteröityneiden käyttäjien (jos sellaisia on) käyttäjäprofiilien tiedot. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Minne lähetämme tietosi

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Mitä palveluita käytämme tietojen käsittelyyn ja keräämiseen

Adtracktion.com
www.adtraction.com
Bloggaajat käyttävät palvelua saadakseen osuuden heidän sivujensa kautta syntyneestä liikevaihdosta
– Tilauksen loppusumma

Google
www.google.com/analytics/
Verkkokaupan myynnin ja Liikenteenlähteiden seuranta
– Kaikki tilaukset
– Tuotteet
– Asiakaskäyttäytyminen sivuilla
– Liikenteenlähteiden seuranta (mistä asiakas on peräisin)

Google
adwords.google.com
Mainokset Googlen mainosverkostossa
– Tilaukset
– Sähköpostiosoite

Facebook
www.facebook.com
Facebookissa-mainokset
– Asiakaskäyttäytyminen
– Sähköpostiosoite
– Sijainti
– Tilaukset

Hotjar Ltd.
www.hotjar.com
Ostokokemuksen parantaminen verkkokaupassamme
– Asiakaskäyttäytymisen anonyymi analysointi.
Mitään henkilötietoja ei jaeta.

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Ensimmäiseksi estämme tietomurron jatkumisen. Heti tämän jälkeen tai samanaikaisesti ilmoitamme tietoturvaloukkauksesta valvontaviranomaiselle ilman aiheetonta viivytystä. Ilmoitus tapahtuu heti, kun murto on tullut rekisterinpitäjän tietoon, ja mahdollisuuksien mukaan 72 tunnin kuluessa.

Tästä on poikkeuksena ne tilanteet, joissa rekisterinpitäjä pystyy osoittamaan osoitusvelvollisuusperiaatteen mukaisesti, että henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta ei todennäköisesti aiheudu luonnollisten henkilöiden oikeuksiin ja vapauksiin kohdistuvaa riskiä.

Kaikki tietoturvaloukkaukset on dokumentoidaan ja ne on tarvittaessa esitetään valvontaviranomaiselle.

Valvontaviranomaiselle tehtävä ilmoitus sisältää

-Tietoturvaloukkauksen kuvauksen

-Kuvauksen loukkauksen kohteena olevista rekisteröityjen ryhmistä ja arvioidut lukumäärät

-Tietosuojavastaavan yhteystiedot tai muu yhteyspiste, josta voi saada lisätietoa;

-Kuvataan henkilötietojen tietoturvaloukkauksen todennäköiset seuraukset

-Kuvataan toimenpiteet, joita rekisterinpitäjä on ehdottanut tai jotka se on toteuttanut henkilötietojen tietoturvaloukkauksen johdosta, sekä tarvittaessa myös toimenpiteet mahdollisten haittavaikutusten lieventämiseksi.

Rekisteröidyille tehtävä ilmoitus sisältää vastaavat tiedot.

Tietojen käsittelijöiden käyttö

Emme myy henkilötietoja kolmansille osapuolille emmekä vaihda tai välitä mitään tietoja kolmansien osapuolten kanssa. Kolmansilla osapuolilla on oikeus tarkastella tietoja vain, jos se on tarpeellista erityisten palveluiden suorittamiseksi meille, jotta voimme puolestamme tarjota palveluitamme sinulle. Kaupan solmimiseen vaadittavat tiedot jaetaan maksupalvelu- ja kuljetuskumppaniemme kanssa.

Tietojen käsittelijät ovat muita osapuolia – erityisesti muita yrityksiä – joita käytämme henkilötietojen käsittelemiseen. Tällaisiin tapauksiin sovelletaan tiukkoja sopimuksia tietojen suojaamisen varmistamiseksi. Käytämme seuraavia käsittelijöitä palveluidemme yhteydessä:

Valitukset

Jos sinulla on henkilötietojesi käsittelyä koskevia kysymyksiä tai huolenaiheita, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä. Jos uskot, että henkilötietojesi käsittelytapamme rikkoo näitä säännöksiä tai tietosuojalakeja tai -asetuksia (GDPR), voit myös tehdä valituksen Tietosuojavaltuutetun toimistolle. Lisätietoja siitä, miten voit olla yhteydessä Tietosuojavaltuutetun toimistoon löydät sivustolta: www.tietosuoja.fi.

Muutokset

Voimme ajoittain joutua tekemään muutoksia henkilötietojen käsittelyä koskeviin tietoihimme, jos esimerkiksi sivustollemme tai palveluihimme tulee muutoksia tai jos henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö muuttuu. Jos näihin tietoihin tulee muutoksia, ilmoitamme asiasta sinulle, jos meillä on yhteystietosi. Muussa tapauksessa voit lukea tietojen muutoksista suoraan sivustoltamme.

Yhteystiedot

Antti Huttunen
0408210485
antti@retkipaikka.fi