Retkiltä kuultua, osa 7

Liekö syksyn vääjäämätön saapuminen ajanut väen suojaan koloihinsa, arki pitänyt kiireotteessaan, siksi hiljaista on ollut nyt blogirintamalla. Vaan kyllä retkeilijälle jotain sentään löytyi.

Pro Mustarouskun InaR ehätti asiat järjestelemällä sienestämään, vaikka pimenevät illat väistämättä lyhentävät reissuja. Eikä saalis ollut lainkaan huonoimmasta päästä: Minulle rakkaissa kuusimetsissä on jo vaikka kuinka paljon kohtuullisen kokoisia suppilovahveroita ja valtavat määrät pieniä kasvamassa. Mustatorvisieniä tulee vastaan vieläkin lähes joka kerta, viimeksi eilen muutama tosi iso yksilö.

Tuomo Virtanen julkaisi mainion koosteen kesän hyönteiskuviensa parhaimmistosta. Melkoisen monipuolisen ja mielikuvitusta piristävän maailman sitä saa nähdäkseen, kun kyllin tarkasti pysähtyy katselemaan.

Koosteen merkeissä liikkuu myös Asentopaikan Päiväkirja, joka lataa linjoille toisen osan kummitushavainnoistaan. Upea on myös erämaapuutarha, johon ihmiskädellä ei ole osaa eikä arpaa.

Syyskesän kauneutta on tallentanut myös Jalkaisin -blogi, jonka retki on tällä kertää suuntautunut usvaiseen Jyväskylään: Aamu-usva sinnittelee Tuomiojärven yllä eikä salli auringon päästä lävitseen kuin ohuesti, harmaan himmeänä kajastuksena.

Korhosen Olli, joka julkaisi tällä viikolla ensimmäisen juttunsa Retkipaikassa, näyttää omassa blogissaan kuvaamansa videon, jossa metsäjänis nukahtaa täyteen uneen. Oletko nähnyt moista ennen? Nyt siihen on mahdollisuus.

Ennen kuin lopetan, vielä yksi tärkeä asia. Retkipaikka on vasta taipaleensa alussa, joten tarvitsemme kaiken mahdollisen avun. Voit auttaa esimerkiksi näin:
– Kerro Retkipaikasta kaikille tutuillesi, joiden arvelet voivan pitää edes osasta sisältöä.
– Tykkää ja pyydä tykkäämään Facebook-sivustamme.
– Lähetä kohdevinkki.
– Lähetä juttu ja/tai kuvia kohteesta, retkestä tai jostain ihmisen luontosuhteeseen liittyvästä, vaikkapa jokamiehen oikeuksista.
– Vinkkaa blogi tai muu sivusto, jota Retkipaikan pitäisi seurata.

Ja hommahan käy joko kommentoimalla tähän tai sähköpostilla osoitteeseen [email protected]

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.