Retkiltä kuultua, osa 18

Etelässäkin nähtiin jo lunta, tosin talomme pihaan sitä riittä vain sentin verran. Sen sijaan Pohjois-Savossa sai tarpoa jo ihan kelpo kinoksessa vuoden aikaan suhteutettuna. Tässä sitä tulee.

Yksinkertainen ja ihastuttava idea on Marraskuun kuvat. Ei ole sellaista vuodenaikaa tai säätilaa, josta ei olisi kauneutta löydettävissä, jos sen vain osaa nähdä.

Jostain syystä viikon varrelle on osunut runsain määrin lintupostauksia. Olisi se, että metsät alkavat tyhjetä ravinnosta ja linnut hakeutuvat pihapiiriin etsimään pakkasen panemia pihlajanmarjoja ja ihmisten tarjoilemaa ruokaa. Annika on kuvannuttilhiä ja taviokuurnia. Samoin Taviokuurna on ikuistanut näitä nimikkolintujaan perusteellisen esittelyn kera. Toivasen Anssi on puolestaan kohdannut parven hömötiaisia. Tuula on käynyt linturetkellä. Maijun kuvasta löytyy sinitiainen. Retkipaikastakin tuttu Korhosen Olli puolestaan on viettänyt pitkät tovit naavametsässä kuvaamassa kuukkeleita hienoin tuloksin.

Retkipaikoista juttua löytyy Metsänpiialta, joka on kirjoittanut mallikkaasti kuvitetun tarinan Joroisten Kotkanpolulta. Kangasvuoren luontopolun meille esittelee puolestaan Jalkaisin-blogi. Komeaa kuusikkoa, karpaloita ja yksi sortunut vesitorni.

Kari kertoo seikkailukasvatuksen erikoisopintojen erämaavaelluksesta. Sanahirviötä ei kannata pelästyä, sen takaa avautuu tapahtumien tyyssija, kauniin ruskainen maisema.

Antti Hanskin melontakausi se vaan jatkuu. Täytyy ihailla tuota sitkeyttä, jolla hän vesiä halkoo. Tällä kertaa rantautuminen on tapahtunut Heinäsaaressa. Toisenlaisesta periksiantamattomuudesta kertoo tämä tarina. Jos olen aiemmin epäillyt, että perhokalastus on mielenvika sitä parasta sorttia, niin nämä veijarit sen vahvistavat. Rikkoa nyt jäitä, jotta perhon saa sekaan.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.