Retkiltä kuultua, osa 6

Pro Mustarouskun Inar nauttii syysluonnosta ja sen tarjoamista herkuista täysin rinnoin, ja vietti juhlapäivän sienimetsässä: ”Sain ryömiskellä ryteiköissä ja kiipeillä kivillä vain sienten perässä, kun koira ja taluttaja etsivät hieman helpommat reitit. Heidänkin tielleen osui ihan kiitettävästi mustarouskuja ja suppilovahveroita, jotka muodostivat retken pääsaaliin”. Kokeilla kannattaa myös InaRin vaatimattomasti nimetty maailman paras sienisalaatti, nam!

Sieniopas puolestaan esittelee tällä kertaa voitatin ja Sienikoto vaaleaorakkaan. Etenkin jälkimmäistä allekirjoittanut suosittelee lämmöllä, on meinaan madottomana kantarellin veroinen.

Asentopaikan päiväkirjan merkintä kertoo komeasta ahvenasta, joka viimein kohtasi narraajansa.

Kauniilla kielellämme mestarillisesti maalava Marko Leppänen vie Esoteerisen maantieteen ystävät tällä kertaa Suomen väestölliseen keskipisteeseen: ”Piste sijaitsee runsaan sadan kilometrin päässä etelärannikosta, kuvaten näin väestömme pakkautumista etelään. 1970-luvulla piste oli Luopioisissa Rautajärven kylässä, suunnilleen 20 kilometriä pohjoisemmassa, mutta muutoliike veti sen etelämmäksi ja hieman lännemmäksi.”

Antti Hanski on melonut tällä kertaa Ristisaareen, jossa komean merinäköalan lisäksi odottaa kaksi metriä syvä hiidenkirnu, nuotiopaikka ja lauman verran lampaita. Jos hiidenkirnu jätetään pois ja lampaat vaihdetaan hevoseen, pätee sama luonnehdinta myös Musen tuulten retkiin, jotka tällä kertaa ovat vieneet Helsingholmiin.

Ja lopuksi elämää suuremman elämyksen ikuistus Marian muistikirjasta.

2 replies
 1. InaR
  InaR says:

  Kiva, kun keräät näitä retkikertomuksia blogeista. Kirjoitan mielelläni kokemuksistani metsästä, mutta vähemmän olen ehtinyt seurata muiden kuulumisia. Näin asia korjautuu edes osittain.

  Vastaa
 2. Huttusen Antti
  Huttusen Antti says:

  Kiitos! Näitä tulee seurattua joka tapauksessa ja ajattelimme, että josko jaettu ilo olisi tässäkin tapauksessa suurempi ilo.

  Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.