Retkiltä kuultua, osa 12

Pari päivää sitten Judinin Jussi laittoi tänne arvuuteltavaksi kalakuvan. Sankasti tulikin veikkauksia. Suosituimpia olivat kivisimppu, kirjoeväsimppu, mustatäplätokko. Näiden lisäksi toki koko joukko muitakin, osassa jopa vähän pilkettä silmäkulmassa. Oikea vastaus oli kuitekin kivisimppu ja muuttolintuja satunnaislukugeneraattorina käyttänyt onnetar valitsi voittajaksi Niko Erosen. Lämpimät onnitelut voittajalle ja suuret kiitokset kaikille veikanneille. Arvuuttelut eivät suinkaan tähän lopu. Katsotaan mitä keksimme seuraavaksi.

Ilahduin suuresti, kun huomasin, että Metsänpiika oli päivittänyt blogiaan pitkästä aikaa. Ja komeasti olikin! Esittelyssä on Juankosken Ala-Siikajärven maisema-aluetta. Lienee Pohjois-Savolaisilla juurillani vahvasti tekemistä sen kanssa, että nuo ja vastaavat maisemat ovat niitä kaikkein rakkaimpia.

Kaarnikka kävi aurinkoisella päiväretkellä Raippaluodossa ja reissun kruununa meriluonto pisti parastaan: ”Merikotka kävi etäällä tervehtämässä neljä eri kertaa, merimetsot lentelivät, joutsenperhe lipui alloilla ja lokkeja riitti katseltavaksi. Kameravehkeet eivät yllä ulapalla uiskenteleviin”.

Lisäksi kannattaa katsella huikean hienot kuvat Korouomasta ja Riisitunturilta. Etenkin jäätön jääputous pitäisi nähdä omin silmin.

Seita vie meidät Kitkajoen kanjoniin ihastelemaan ruskan rippeitä: ”Sateet ja tuulet ovat riipineet lehdet melkein kaikista puista. Muutama koivu on vielä keltaisena väriläikkänä harmauden keskellä. Maaruskaakin on vielä mustikan- ja juolukanvarvuissa”.

Merimelonnan Antti Hanski esittelee ehkäpä viikon komeinta nimeä kantavan, mutta myös hyvin näyttävän kohteen, Vuori-Pulterin saaren. Klamilasta 8 kilometriä kaakkoon sijaitsevassa saaressa on mm. yleisessä käytössä oleva laituri, keittomaja sekä puuliiteri.

Tiesitkö, että kauppasieniasetus kumottiin heinäkuussa? Nyt siis lainsäädännöllä ei enää rajoiteta sitä, mitä sieniä Suomessa on luvallista myydä. Myyjä on kuitenkin aina vastuussa siitä, että elintarvikkeet ovat turvallisia käyttää. Evira on myös julkaissut listan suositelluista ruokasienistä, joka on täsmälleen sama, kuin joka entinen kauppasieniasetuksen lista oli. Tästä meille kertoi Villikataja.

Ja lopuksi, muista vastata kyselyymme, niin osaamme jatkossa kirjoittaa ja kuvata mahdollisimman kiinnostavia reissuja.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.