Retkiltä kuultua, osa 4

Pohjois-Savolaiset retkeilijät, huomenna on Tervon Lohimaassa Pienet luontomessut klo 9-17. Ohjelmassa mm. Seuraavaa: Ohjatut esittelyt Hannu Hautalan Luontokuvakesä -näyttelyyn klo 13.00 ja 15.00. Luontoäänittäjä Lauri Hallikainen kertoo työstään klo 12.00 ja 14.00. Perhokalastusnäytöksiä ja lapsille oppaiden opetusta aiheesta sekä poniajelua ja ratsastusta. Metsästyskoiraesittelyjä ja linnunpönttöjen sorvausta, tarkkuussuunnistusta, sienien tunnistusta sekä sieniretki klo 15.00. Ja tietysti luonnonantimien ja luontoharrastusvälineiden myyntipisteitä sekä nokipannukahvia, lettuja, makkaraa, paistettuja muikkuja ja lohta. Paikalla myös Sisä-Savon Sanomien pisteellä Retkipaikka-tiimin tuorein vahvistus, Olli Korhonen.

Jalkaisin on tällä kertaa käynyt erittäin upealla paikalla, Runebergin lähteellä Ruovedellä. Etenkin keskiosien pohjassa kiehuva hiekka on niin kiehtovan näköistä, että Retkipaikan toimitus tuntee suurta houkutusta vierailla lähteellä.

Pro Mustarousku sitten vahvisti kuvalla huhut, joita eri puolilta eteläistä Suomea on kantautunut. Suppilovahverot ovat alkaneet nousta: ”Minun mittapuullani itiöemät olivat vielä kovin alamittaisia, mutta oli niitä joku jo ehtinyt kerätä ennen minua.” Suppiksien ohella myös mustatorvisienet osuivat reissulle. Ja samaa viestiä torvisienistä kertoo myös Sieniopas.

Matti Sunell taas käveli ensin Persevaaralle, sieltä Koljolanvaaralle, siitä Portti- ja Lehtovaaran kautta Möykkyvaaralle ja sieltä lopulta Pieni- ja Iso-Pöllylle. Huipulla odottikin jotain kiinnostavaa: ”Pienen-Pöllyn korkeimmalla kohdalla, 330 metriä merenpinnan yläpuolella, on kivettyneitä aaltoja. Onko tämä muinaisen meren rantaa vai onko kallio muuten vain lohjennut näin ovelasti?”

Vaaroille on kivunnut myös Leppäsen Marko, joka ihasteli huikeita maisemia ensin Hyrynsalmen Paljakalla, sitten Kuusamon Konttaisella: ”Mäki luokitellaan tunturiksi, mutta sen voi myös perustellusti katsoa olevan jotain Suomessa hyvin poikkeuksellista: vuori. Rinteet ovat paikoin liki pystysuoran jyrkkiä ja puuttomia.”

Korkealla on viihtynyt myös Mökkiloki, joka vieraili idyllisessä mäkikylässä Puumalan Muuramäellä. Koreita maisemia löytyy myös Karin valokuvablogista. Hän on vieraillut Repovedellä panoraamakuvauksen merkeissä.

Hulis taasen on tavannut yhden niistä harvoista eläimistä, jotka syövät ravinnokseen sammalta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.