Retkiltä kuultua, osa 19

Saa nähdä, millaisen talven tästä tekee. Merkit ovat melkoisen vahvat sen puolesta, että Etelä-Suomessa mennään aika niukkojen lumien merkeissä. Tokkopa pysyviä tuleekaan.

Lounais-Suomesta tuli viestiä, että siellä olisi nähty uutta suppilovahvero ja kantarellikasvustoa. Vastaavasta todiste löytyy myös Syksy Männiköllä -blogista. Muualla sienirintamalla on niikseen hiljaista, että sieniblogina kunnostautunut Pro Mustarousku kävi sauvakävelyllä rospuuttokelissä.

Seita on yhyttänyt pakkasen ja veden synnyttämät jäähattivatit metsän lattialta. Päinvastaiseen suuntaan tähyää luontokuvaaja Janne Heimonen, joka on katsellut revontulia Lievestuoreenjärven rannalla.

Melontarintamalla alkaa olla aika hiljaista. Jos vielä viimeksi kehuin, kuinka Merimelontaa -blogin Antti Hanski jaksaa sitkeästi ottaa kaiken irti avovesikaudesta, niin nyt alkaa sielläkin tahti hiipumaan.

Kalamiehistä Harri Hytönen paukautti haukiennätyksensä uusiksi. Suurista hauista kiertää juttua muuallakin.

Retkipaikkarintamalla luolamies Tuomo Kesäläinen esittelee Salon Tornimäen luolat. Metsänpiika puolestaan on suunnannut Puijolle, yhdelle Savon seitsemästä ihmeestä.

Ja lopuksi, ei kevennys, vaan jotain kaunista. Kiitos Tuula.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.