Karoliina Säkö

Olen arkipäivän löytöretkeilijä, luontokokemusten cheerleader ja parhaimmillani syyskuussa. Löydän nuotiopaikkoja, geokätköjä, kallionkoloja, rantaviivoja, umpikujia, auringonlaskuja, hyttysenpistoksia ja evästaukoja. Minulle on oikeastaan se ja sama minne ja miten mennään, kunhan jalat pysyvät kuivina ja lämpiminä. Numeerisesti mitattavien arvojen sijaan keskityn retkillä puhtaasti fiiliksiin – kivempi parempi! Teknisiin vimpaimiin, kuten kameraan, suhtaudun suurpiirteisellä kiinnostuksella, sillä luontainen osaamiseni on jossain muualla.

Saaristolla on erityinen paikka sielussani, eivätkä rantakalliot ole onneksi vieläkään kaukana kotiovelta. Turusta Kirkkonummelle muuttaneena olen täydellisen ummikkona Uudellamaalla ja odotan innolla tulevia seikkailuja uusissa lähimaastoissa. Haluaisin jatkossakin pitää katseeni kirkkaana ja mielen uteliaana, oli ympäristö miten kotoisa tai vieras tahansa.

Retkipaikan tuottajana suunnittelen ja toteutan luontoelämyksiä ja niihin liittyvää viestintää. Kehittämämme Wine in the Woods on hieno esimerkki siitä, miten voi jatkuvasti löytää uusia tapoja kokea luontoa! Minut löytää tätä nykyä useimmiten Retkipaikan ”päämajasta”, luontokeskus Haltiasta, Nuuksion kansallispuiston kupeesta. Tai sitten jostain pöpeliköstä, joenmutkasta, mustikasta, mökiltä…

Karoliina