Retkipaikka kotiutuu Kolille – alkaa pyörittää Kolin luontokeskus Ukon toimintaa

Metsähallitus on valinnut Retkipaikan Kolin luontokeskus Ukon palvelutoiminnan kumppaniksi seuraaviksi viideksi vuodeksi. Kolin luontokeskus Ukon retkeilyneuvonta- ja asiakaspalvelu, myymälä, näyttelyopastustoiminta sekä kokoustoiminta siirtyvät Retkipaikalle. 

Suomen rakastetuimman kansallismaiseman sekä maankuulun kansallispuiston äärellä kohoava Kolin luontokeskus Ukko on jatkossa Suomen suosituimpana luontomatkailumediana tunnetun Retkipaikan uusin tukikohta.

Asia julkistettiin 14. joulukuuta Kolilla pidetyssä tiedotustilaisuudessa, jossa myös Retkipaikan toimitusjohtaja Antti Huttunen sekä kehitysjohtaja Karoliina Säkö olivat läsnä.

– Olen hirvittävän iloinen ja ylpeä. Meillä on valtava motivaatio ryhtyä tähän. Pidän Kolia yhtenä koko Suomen upeimmista paikoista ja tulen henkilökohtaisesti tekemään kaikkeni sen eteen, että saamme palveltua Kolia itseään sekä sen kävijöitä ja yrityksiä siten kuin kansallismaisema vaatii ja ansaitsee, Säkö iloitsee.

Ukon luontokeskus on yksi Metsähallituksen Luontopalvelujen luontokeskusverkoston merkittävimmistä keskuksista. Kolin kansallispuistoon tehtiin vuonna 2021 lähes 260 000 käyntiä, ja luontokeskus Ukkoon 94 000.

Retkipaikan pitkäaikainen yhteistyökumppani Markku Janhonen on muutoksen myötä Kolin luontokeskus Ukon uusi palvelupäällikkö. Keskellä Retkipaikan kehitysjohtaja Karoliina Säkö ja oikealla Retkipaikan toimitusjohtaja Antti Huttunen. Kuva: Terhi Ilosaari.

Retkipaikka aloittaa luontokeskus Ukon toiminnan pyörittämisen maaliskuun 2023 aikana. Jo vuonna 2020 Metsähallitus valitsi Retkipaikan palvelutoiminnan kumppaniksi Suomen luontokeskus Haltiaan Espoon Nuuksioon. Tiedotteessaan Metsähallitus kiittelee yhteistyön sujuneen hyvin ja toteaa, että Retkipaikka jakaa Metsähallituksen arvot vastuullisesta luontomatkailusta sekä osaa hyvin tuottaa luontokeskuksen asiakas- ja kokouspalvelut. 

Sujuvaa yhteistyötä Kolin ja sen kävijöiden hyväksi

Toiminnan laajentaminen Kolille antaa Retkipaikalle entistä vankemman jalansijan suomalaisessa luontomatkailussa. Retkipaikka ei kuitenkaan ala tehdä Ukon toimintaan uudistuksia suin päin.

– Maaliskuusta alkaen tarjoamme luontokeskuksen kattavat peruspalvelut, mutta samalla alkaa myös rauhallisempi tutustumistyö, jonka avulla pystymme ajan mittaan kehittämään Ukon palvelutoimintaa juuri oikealla tavalla kävijöiden, yritysten ja alueen itsensä todellisiin tarpeisiin vastaten, sanoo Antti Huttunen.

Kuten Nuuksiossa myös Kolilla Retkipaikka ja Metsähallitus haluavat tehdä vankkaa yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa. 

– Haluamme palvella kaikkia Ukon käyttäjiä. Aiomme olla aktiivinen toimija koko Kolin vastuullisen virkistyskäytön kehittämisessä, Säkö sanoo.

Metsähallitus vastaa jatkossa edelleen Kolin luontokeskus Ukon toiminnallisesta kokonaisuudesta sisältäen mm. näyttelytoiminnan.

Pidän Kolia yhtenä koko Suomen upeimmista paikoista, iloitsee Karoliina Säkö. Kuva: Antti Huttunen

Pääkuva: Karoliina Säkö.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.