Biisoniburgereita ’nduja-majoneesilla Nuuksiossa
Ulkoruokinnassa-sarjan kolmannessa osassa Pasi Kuronen valmistaa nuotiolla biisoniburgereita ‘nduja-majoneesin kera. Kokkaus- ja herkuttelumiljöönä toimii tällä kertaa Nuuksion upea luonto, ja edessä avautuvat jylhät maisemat Nuuksion Pitkäjärvelle. Retken aikana piipahdetaan myös Maahisenkierroksen esteettömällä näköalapaikalla, jonne johtaa reitti Suomen luontokeskus Haltian edestä.
Biisoniburgerit
2 annosta
Pihvit:
300 g biisonin jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
bbq-kastiketta glaseeraukseen
’nduja-majoneesi
2 rkl laadukasta majoneesia (esim. Hellman’s)
1 rkl ‘nduja-salamilevitettä
2 rkl sitruunamehua
hieman suolaa
Lisäksi
2 burger-sämpylää
50 g cheddaria (esim. Jukolan Juuston Tequila Cheddaria)
1 pihvitomaatti
babypinaattia
250 g jauhoisia perunoita (puikula)
öljyä friteeraukseen
suolaa
Tee näin:
- Aloita majoneesista. Sekoita kaikki aineet ja laita sivuun maustumaan.
- Lisää jauhelihan joukkoon mausteet ja muotoile pihveiksi.
- Kypsennä pihvit grillissä kannen alla, käännä, glaseeraa bbq-kastikkeella, lisää cheddar pihvien päälle ja jatka kypsennystä kannen alla, kunnes pihvit ovat mediumeja. Anna pihvien levätä hetki leikkuulaudalla.
- Paahda sämpylät grillissä ja laita sivuun odottamaan.
- Leikkaa perunoista ohuita tikkuja ja friteeraa kuumassa öljyssä. Mausta suolalla.
- Kokoa burgerit ja nauti.



Katso myös:
Kirjolohta “burnt ends”, grillattua perunarieskaa ja sinappikermaviilikastiketta
Ravintolatasoinen pihvi avotulella
In association with: retkipaikka.fi IG: @ulkoruokinnassa_food_outdoors @kurosenpasi @liemijalinssi @retkipaikka
Yhteistyöehdotukset:
[email protected]
Pasi Kuronen
Video:
Liemi & Linssi Oy – liemijalinssi.fi
Filming:
Pasi Kuronen
Tommi Seppälä
Editing:
Pasi Kuronen
Music:
Envato Elements
Kiitokset:
Antti Huttunen / retkipaikka.fi
Saku Rautiainen / Biisonit Karjalohja
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!