Biisoniburgereita ’nduja-majoneesilla Nuuksiossa

Ulkoruokinnassa-sarjan kolmannessa osassa Pasi Kuronen valmistaa nuotiolla biisoniburgereita ‘nduja-majoneesin kera. Kokkaus- ja herkuttelumiljöönä toimii tällä kertaa Nuuksion upea luonto, ja edessä avautuvat jylhät maisemat Nuuksion Pitkäjärvelle. Retken aikana piipahdetaan myös Maahisenkierroksen esteettömällä näköalapaikalla, jonne johtaa reitti Suomen luontokeskus Haltian edestä.

Biisoniburgerit

2 annosta

Pihvit:

300 g biisonin jauhelihaa

suolaa

mustapippuria

bbq-kastiketta glaseeraukseen

’nduja-majoneesi

2 rkl laadukasta majoneesia (esim. Hellman’s)

1 rkl ‘nduja-salamilevitettä

2 rkl sitruunamehua

hieman suolaa

Lisäksi

2 burger-sämpylää

50 g cheddaria (esim. Jukolan Juuston Tequila Cheddaria)

1 pihvitomaatti

babypinaattia

250 g jauhoisia perunoita (puikula)

öljyä friteeraukseen

suolaa

Tee näin:

  1. Aloita majoneesista. Sekoita kaikki aineet ja laita sivuun maustumaan.
  2. Lisää jauhelihan joukkoon mausteet ja muotoile pihveiksi. 
  3. Kypsennä pihvit grillissä kannen alla, käännä, glaseeraa bbq-kastikkeella, lisää cheddar pihvien päälle ja jatka kypsennystä kannen alla, kunnes pihvit ovat mediumeja. Anna pihvien levätä hetki leikkuulaudalla.
  4. Paahda sämpylät grillissä ja laita sivuun odottamaan. 
  5. Leikkaa perunoista ohuita tikkuja ja friteeraa kuumassa öljyssä. Mausta suolalla. 
  6. Kokoa burgerit ja nauti.

Katso myös:

Kirjolohta “burnt ends”, grillattua perunarieskaa ja sinappikermaviilikastiketta

Ravintolatasoinen pihvi avotulella

In association with: retkipaikka.fi IG: @ulkoruokinnassa_food_outdoors @kurosenpasi @liemijalinssi @retkipaikka

Yhteistyöehdotukset:

[email protected]
Pasi Kuronen

Video:

Liemi & Linssi Oy – liemijalinssi.fi
Filming:
Pasi Kuronen
Tommi Seppälä
Editing:
Pasi Kuronen
Music:
Envato Elements

Kiitokset:

Antti Huttunen / retkipaikka.fi
Saku Rautiainen / Biisonit Karjalohja

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.