Ravintolatasoinen pihvi avotulella

Tämä on Pasi Kurosen Ulkoruokinnassa -YouTube-sarjan ensimmäinen osa. Jaksossa vieraillaan Pelto-Seppälän tilalla ja päädytään Tammelaan Saaren kansanpuiston laavulle, jossa kokataan Pelto-Seppälän naudan hanger steakia, chimichurria ja valkosipulivoiperunoita. Ruokajuomana toimiva Takatalo & Tompurin panimon mainio Kaski Mustakaura Lager.

Sarja on Pasin missio lähiruoan ja Suomen upeiden luontokohteiden esiin tuomiseksi. Projekti on täysin vapaaehtoinen eikä sisällä kaupallisia sopimuksia, vaikka jaksoissa eri tuotemerkkejä vilahtaakin. Jaksoissa esiintyville tuottajille mukanaolo on myös täysin ilmaista. Hyvän asian puolesta!

NAUDAN HANGER STEAKIA, VALKOSIPULIVOIPERUNAA JA CHIMICHURRIA

Reseptit kahdelle

Valkosipulivoiperunat:

4–5 perunaa
3–4 valkosipulinkynttä
50 g voita suolaa ja mustapippuria

1. Kuutioi perunat ja hienonna valkosipuli.
2. Revi foliosta ja leivinpaperista samankokoiset palat ja aseta leivinpaperi päällimmäiseksi.
3. Laita perunat leivinpaperin päälle, lisää valkosipuli, voi paloina ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Kääri nyytiksi ja aseta hiilloksen reunalle. Käännä välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Chimichurri:

1 chili
2 valkosipulin kynttä
1 rku lehtipersiljaa
1 rku oreganoa suolaa
1 dl oliiviöljyä yhden sitruunan kuori raastettuna puolikkaan sitruunan mehu

1. Halkaise chili ja poista siemenet. Kuutioi pieneksi ja laita sivuun odottamaan.
2. Hienonna valkosipuli ja laita sivuun odottamaan.
3. Hienonna yrtit. Yhdistä chili, valkosipuli ja yrtit leikkuulaudalla ja hienonna niitä yhdessä vielä hetki.
4. Mausta suolalla ja siirrä astiaan.
5. Lisää oliiviöljy, raastettu sitruunan kuori ja sitruunamehu.
6. Sekoita hyvin.

Naudan hanger steak:

n. 300 g of naudan hanger steakia
suolaa
mustapippuria

1. Kuivaa lihan pinta ja poista paksummat kalvot.
2. Mausta suolalla ja mustapippurilla joka puolelta.
3. Laita grilliin ja kypsennä n. 8 minuutin ajan riippuen lämmöstä. Käännä.
4. Levitä lihan päälle hieman chimichurria ja kypsennä toiset 8 minuuttia, kunnes lihan sisälämpö on n. 52 astetta.
5. Anna lihan levätä leikkuulaudalla 10 min ennen leikkaamista. Koristele annos tuoreilla yrteillä ja maa-artisokkasipseillä.

Kuvaus ja leikkaus: Pasi Kuronen
Tuotanto: Liemi & Linssi Oy – www.liemijalinssi.fi
Bts material: Tommi Seppälä
Color grading: Tuukka Salo

In association with: retkipaikka.fi IG: @ulkoruokinnassa_food_outdoors @kurosenpasi @liemijalinssi @retkipaikka

Yhteistyöehdotukset:
[email protected]
Pasi Kuronen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *