Herkkupatongit

Usein kaupassa jää patonkeja myymättä heti tuoreeltaan ja ne saavat kylkeensä oranssit alennustarrat. Kauppojen ruokahävikkiä alentaaksesi voit nyt hyvillä mielin ostaa nuo vähän kovettuneet patongit, koska niistä voi loihtia nuotiolle todellisia herkkuja!

Tähän helppoon herkkupatonkiin käyvät myös kuivettuneet juustonkannikat jääkaapin perukoilta, purkinpohjat jääkaapin oven hyllyyn unohtuneista aurinkokuivatuista tomaateista, kapriksista, oliiveista, peston jämistä, mistä tahansa. Ja jos patonkiin haluaa lihaa, kinkku tai nyhtöpossu sopii varmasti erinomaisesti.

herkkupatonki-2

Idea siis on se, että patonkiin tehdään terävällä sahalaitaisella veitsellä viiltoja tai ristikoita ja tungetaan täytteet koloihin. Patonki kääritään sitten folioon ja lämmitetään nuotion loimussa. Kätevää on tehdä koko systeemi paistamista vaille valmiiksi kotona.

herkkupatonki2.JPG.crdownload-2

Itse kokeilin oliiveilla ja kovalla, oikein voimakkaalla juustolla. Yhdistelmä toimi oikein hyvin!

herkkupatonki4-2

herkkupatonki3-3

Pari juttua kuitenkin:

  • Älä paista liian kuumassa! Juusto voi jämähtää folioon kiinni.
  • Folio ei pala nuotiossa! Pidä siis huoli, että otat folion mukaan, kun lähdet kotia kohti retkeltä.

herkkupatonki5-2

Tähän sopii hyvin myös ranskanleipä, siitä riittää syömistä isommalle porukalle. Tee silloin ristikkoviillot.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.