Retkitaitoja tarjolla kevään kursseilla

Uusia taitoja on aina mukava oppia. Oli kyseessä sitten karjalanpiirakoiden rypyttäminen, akvaarion sisustaminen, roskien lajittelu tai huuliharpun soittaminen, kaikki käy minulle! Se on hieno tunne, kun saan edes vähän haltuun jotain taitoa, mistä olen innoissani!

Suunnittelin kursseja, joissa voin opettaa taitoja muille. Tarjolla on kursseja vaeltamiseen talvella ja kesällä, vaellusruokaan ja villiyrtteihin. Kerron nyt vähän kurssien sisällöistä.

Vaellusruoka

Vaellusruokakurssille otan mukaan erilaisia viikon vaelluksen ruokapaketteja. On itse kuivattua, kaupasta ostettua ja mahdollisimman helppoa. Monenlaisia yhtälöitä on tullut vaelluksilla kokeiltua, joten kokemuspohjaa riittää näyttää mikä toimii mitenkin. Kurssipäivän aikana tutustutaan kuivaamiseen, maistellaan vaellusruokia ja opitaan miten saa itse tehtyä vaellusruuat ilman kauheita paineita ja stressiä. Kurssilaiset saavat sähköistä materiaalia, josta voi luntata päivän jälkeen. Kouluttamassa Minna Jakosuo, joka vaeltaa ja syö elääkseen. Vaellusruokakursseja järjestetään Jyväskylässä ja Nuuksion Pohjoisella Portilla.

Nuuksion kursseille voi varata paikan tästä.
Jyväskylään tästä.

Talvivaellus

Talvivaelluskurssilla Nuuksion Pohjoisella Portilla (Salmen retkeilyalue) 26.1.2019 käydään läpi talviolosuhteissa vaeltamiseen tarvittavat asiat. Paikalla esimerkiksi telttoja, makuupusseja, alustoja, keittimiä, suksia ja ahkioita. Opitaan mm. talviturvallisuudesta, suunnistamisesta, reissujen suunnittelusta ja ruokailusta. Kokemuksen tuomia vinkkejä ja vaeltamista helpottavia niksejä. Kurssilaiset saavat myös sähköisen materiaalin aiheesta, joten asioihin voi palata myös päivän jälkeen. Kurssipäivä pidetään pääosin sisätiloissa, osa ajasta ollaan ulkona.

Kouluttajina Minna ja Vesa Jakosuo, eli me, jotka tykkäämme puskea ahkio perässä ylämäkiä.

Kurssille voi varata paikan tästä.

 

Villiyrtit

Aivan omasta pihapiiristä ja sen ympäristöstä löysin hyviä kasveja, joista kokeilin erilaisia makuyhdistelmiä teehen. Mustikan, villivadelman, mustaherukan ja metsämansikan lehdet ovat parhaimmillaan juuri nyt, nuorina ja vehreinä.

Villiyrttikurssipäivä on mukava päivä! Olen jo muutamana vuonna vetänyt samanlaisen kurssipäivän eräopasopiskelijoille, ja ajattelin nyt tuoda sen kaikkien saataville. Ensin tutustutaan villiyrtteihin luonnossa, kerätään ja tunnistetaan niitä. Loppupäivä kokkaillaan monenlaisia herkkuja avotulilla ja retkikeittimillä. Kurssilaiset saavat myös sähköistä materiaalia aiheesta, reseptejä ja vinkkejä. Kurssi pidetään Nuuksion Pohjoisella Portilla 11.5.2019

Kurssin vedän minä, joka hurahti villeihin syötäviin vajaa 10 vuotta sitten, ja on käyttänyt siitä lähtien villiyrttejä vuodet ympäri.

Kurssille voi varata paikan tästä.

Vaelluskurssi

Nuuksion Pohjoisella Portilla (Salmen retkeilyalue) 4.-5.5.2019 opitaan kaikki tarvittava tieto ja taito, niksit ja varusteet vaeltamisesta. Patikoidaan, opetellaan reissujen suunnittelua, suunnistusta, yövytään teltoissa ja opetellaan vaellustaitoja käytännössä. Koko kurssiaika ollaan ulkona. Erilaisia telttoja, keittimiä, makuupusseja ja muita varusteita esittelyssä.

Kouluttamassa Minna ja Vesa Jakosuo, jotka viihtyvät paremmin vaelluksilla kuin kotonaan.

Kurssille voi varata paikan tästä.

 

Tervetuloa mukaan,

Minna

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.