Koiran kanssa retkeilyä, villiyrttejä ja suppilovahverosuolaa – ilmoittaudu näille kursseille NYT!

Kiinnostaisiko sinua aloittaa uusi harrastus tänä vuonna? Haltian luonto- ja retkikurssien avulla pääset kivasti alkuun esimerkiksi villiyrttien hyödyntämisessä tai koiran kanssa vaeltamisessa. Kokosimme tähän juttuun Haltian kiinnostavimmat kurssiuutuudet – selaa läpi ja varaa paikkasi kursseilta! Voit tutustua valikoimiimme myös Tapahtumat-sivullamme.

Villiyrttiretki aloittelijoille 14.5. & 26.5.

Sukellamme villiyrttien mielenkiintoiseen maailmaan, eli tutustumme lähiympäristön ryteikköihin ja niissä rehottaviin niin kutsuttuihin rikkaruohoihin, jotka kuitenkin ovat varsinaista suomalaista superfoodia.

Nämä ilmaiset villivihannekset odottavat poimijaansa ja ovat kaikkien saatavilla keväästä syksyyn. Opettelemme tunnistamaan yleisimpiä lajeja ja kuulemme, miten ja mistä niitä voi kerätä ja miten niitä voi hyödyntää ruuanlaitossa.

Teemme keräämistämme tuotteista keväisen villiyrttismoothien ja nautimme sen hyväätekevistä vaikutuksista.

Lue lisää kurssista ja ilmottaudu mukaan täältä.

Villiyrtit teesekoituksissa ja juomissa -retki 14.5. & 26.5.

Vie villiyrttiosaamisesi rahtusen pidemmälle ja opi hyödyntämään luonnonantimia juomissa!

Kuljemme maastossa ja kuulemme samalla, miten sieltä löytyviä erilaisia kasveja voi käyttää tee- ja juomasekoituksissa sekä uutteissa. Opas kertoo eri yrttiteelaatujen vaikutuksista ja miten niitä on käytetty luonnonlääkinnässä sisäisesti ja myös ulkoisesti. Luonnonantimista voi valmistaa myös erilaisia uutteita, käymme läpi niitäkin. 

Keitämme kerätyistä villiyrteistä yrttiteet ja maistelemme eri makuja. Lisätietoja kurssista ja ilmoittautumiset täältä.

Villiyrttien lyhyt oppimäärä -verkkokurssi

Villiyrttien lyhyt oppimäärä tarjoaa tietoa kuudesta tärkeimmästä suomalaisesta yrttikasvista, näiden keräämisestä, käsittelystä ja käytöstä. Materiaali koostuu artikkeleista, videoista, kuvista ja reseptikirjasesta. Kurssiin materiaali täydentyy kevään aikana yrttien kasvun edetessä.

Verkkokurssin vetäjät Annu Huotari Hawkhilliltä ja Olli Rinne Feel the Naturesta ovat luonto- ja eräoppaita sekä kauppayrttineuvojia. Lisätietoja villiyrttien verkkokurssista täältä.

Suppilovahverosuola-työpaja by TouchWild 12.3.

Joskus kahdesta miellyttävästä mausta muodostuu yksi uusi maku. Niin kävi minulle suppilovahverosuolan kohdalla. Yhdistin suppilovahveroa ja suolaa; tiesin heti koskettavani jotain villiä.

– Tero Pullinen

Suppilovahvero on yksi suomalaisten suosikkisienistä, eikä sen soisi runsassatoisena jäävän vain pakasteena rikastuttamaan gastronomisia mielihalujamme. Työpajassa tehdään, opitaan ja maistellaan, mitä kaikkea suppilovahverosta voi tehdä. Lue lisää ja ilmottaudu työpajaan täältä.

Kuva: TouchWild

Havupuut ja niiden käyttö hyvinvoinnin tukena -retki 14.5. & 26.5.

Havupuissa on jykevää pohjoisen voimaa, jota harva osaa enää hyödyntää. Oletko esimerkiksi kuullut keppisopasta? Tai kastanut varpaasi rentouttavaan ja tuoksuvaan havujalkakylpyyn? Jos et ole, niin tule mukaan, kun tutustumme Suomessa kasvaviin havupuulajeihin ja kuulemme, miten niitä voi hyödyntää eri tavoilla. 

Teemme lopuksi ihanan jalkakylvyn ja nautimme keppisoppaa. Lue lisää ja ilmottaudu retkelle täältä.

Koiravaelluskurssi 10.5.

Vuosien koirakokemuksella eräopas Maritta Vasarinen / TunneLuonto tutustuttaa sinut ja koirasi retkeilyn perusteisiin ja tärkeimpiin huomioitaviin asioihin, kun koiran kanssa liikutaan luonnossa. Kurssin aikana opit muun muassa mitä on vastuullinen retkeily koiran kanssa, mitä pakata reppuun mukaan ja miten suunnitella turvallinen reitti koiran kanssa. Lisäksi tutustutaan syvemmin koiran hyvinvointiin, ruokintaan ja ensiapuun retkioloissa. Lue lisää ja ilmota itsesi ja koirasi kurssille täältä.

Kuva: TunneLuonto

Huomasithan jo, että myös supersuosittujen Wine in the Woods -viinitastingien ajankohdat kesälle 2022 on nyt julkaistu? Löydät ne täältä.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *