Myllypuron luontopolku Kouvolassa tarjoaa veden solinaa ja metsätunnelmia

Rakastan virtaavaa vettä, oli kyse sitten vesiputouksen pauhusta, puron solinasta tai joen virtauksesta. Olimme matkalla Kouvolaan ja etsin netistä jotain sopivaa luontopolkua matkan varrelta, kun silmiini osui Myllypuron luontopolku Kouvolan kaupungin sivuilla. Kuva virtaavasta vedestä nostatti heti kiinnostukseni. Luontopolku oli kuvauksen mukaan myös sopivan lyhyt, vain 2,5 kilometriä mikä sopi lyhyempään pysähdykseen. 

Lähtöpaikka kartalla (Kiehuvantie 197, Kouvola)

Pysäköinti: entisen Kiehuvan koulun aidan ulkopuolella oleva P-paikka (Ojamaantie 6)

Luontopolku 2,5 km

Ei tulipaikkaa

Laitoin siis navigaattorin kohti Kiehuvantietä. Perille päästyämme jätimme auton hiekkaparkkipaikalle, josta kävelimme asfalttitietä lyhyen matkan polun aloituspisteeseen. 

Lähtöpiste

Polku lähti kulkemaan kävelysillan alta joen vartta pitkin. Myllypuron vesi oli melko matalalla ja virtaava vesi piti kevyttä, korvia hyväilevää solinaa. Auringon säteet heijastuivat kauniisti puiden katveessa.

Lähdimme seuraamaan sinisin opaskyltein merkittyä polkua. Hetken päästä tulimme pienen padon varrelle, jossa vesi pauhusi voimakkaasti. Hetken matkaa tästä vesi taas kuitenkin madaltui, ja joki oli osittain kuivunutkin. Kivikot ja tasoerot aiheuttivat pieniä putouksia sekä veden erilaista solinaa ja kohinaa, joka oli kuin musiikkia korvilleni. Nautin joka hetkestä. Täytyi kuitenkin jatkaa matkaa ja hiukan petyin, kun polku jatkuikin eri suuntaan joen uoman kanssa. 

Sinisten opasteiden lisäksi polun varrella oli useita jo parhaat päivänsä nähneitä infotauluja alueen lajistosta ja eläimistä.

Metsä myös vaihteli luonnontilaisesta peikkometsästä hoidettuun metsään. Myllypuron luontopolku kulkeekin suurimmaksi osaksi luonnonsuojelualueella. Aluksi polku kulki hiekkatietä pitkin ennen kuin päädyttiin metsässä kulkevalle, melko juurakkoiselle luontopolulle.

Valtatien pauhu kuului ajoittain polulle. Polun varrella oli osittain lahonneita pitkospuita ja osa rakenteista taas oli täysin uusittuja. 

Polun kuljimme vajaassa tunnissa välillä pysähtyen kuvaamaan ja vain ihmettelemään. Myllypuron luontopolku oli lyhyydestään huolimatta monipuolinen ja tarjosi pienen luontotauon ja aistikylvyn ajomatkan varrella. 

-Pilvi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.