Koe nämä 10 elämystä talvilomalla Nuuksiossa!

Vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltia ympäristöineen kutsuu talvilomalaiset nauttimaan luontoelämyksistä Nuuksion jylhän järviylängön syliin. Talvilomaviikon ohjelmassa on näyttelyiden lisäksi mm. lumihiutalejahtia ja lumileikkejä, luontotaidetyöpaja sekä ohjattuja lumikenkäretkiä. Haltian lähiympäristöstä löytyvät myös niin retkeilyreitit, porot kuin laskettelurinnekin. Kokosimme listan asioista, jotka ainakin kannattaa kokea talvilomalla 19.–27. helmikuuta Nuuksiossa!

Sijainti: Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltia, Nuuksiontie 84, Espoo

Kokeile lumikenkäilyä ohjatusti

Tätä hauskaa lajia kannattaa ehdottomasti tulla testaamaan! Lumikenkäily on helppoa ja hauskaa, kunhan pääset alkuun. Ohjatulla retkellä lasku lajin pariin on erittäin pehmeä, ja samalla pääset nauttimaan Nuuksion upeasta luonnosta. Oppaan ohjeilla lumikengät sujahtavat vaivoitta jalkaan – valitse kotona jalkaasi hyvät talvikengät, niin lumikenkäily on erityisen mukavaa. Hitaallakin vauhdilla laji kohottaa mukavasti kuntoa, joten muista ottaa mukaan myös juomapullo. Ohjattuja lumikenkäretkiä järjestetään la–su 19.–20.2. ja 26.–27.2. Lue lisää ja ilmoittaudu haluamallesi retkelle.

Osallistu talviretkikurssille 19. helmikuuta

Jos talviretkeily kiinnostaa mutta taitoja tai kokemusta uupuu, niin kurkkaapa tätä talviretkeilykurssiamme, joka järjestetään 19. helmikuuta! Retki toteuteaan lumitilanteen mukaan tarvittaessa lumikenkäillen, ja halukkaat voivat myös yöpyä luonnossa. Päivän aikana voit milloin tahansa kysyä mieltä askarruttavia asioita ammattilaisilta. Kurssin aikana opitaan mm. varusteista, vaatetuksesta, nesteytyksestä ja ruokailusta, turvallisuudesta ja suunnistuksesta, hygieniasta sekä tietenkin yleisesti liikkumisesta talvisessa Suomen luonnossa. Huomaa, että paikka kurssilta tulee varata ennakkoon.

Taiteile Puun lumoa -luontotaidetyöpajassa

Haltian Gallerian puutaideteokset innostavat taiteilemaan! Puiden lumo ja luonnosta saatava luovuus yhdistyvät tässä koko perheen taidetyöpajassa. Käytettävissä on erilaisia puumateriaaleja, joista jokainen saa luoda näkemyksensä mukaisen puulajin. Oman teoksen saa mukaansa nappaamalla siitä valokuvan. Työpaja on avoinna talvilomaviikolla päivittäin klo 12–15. Työpaja on maksuton, mutta edellyttää Haltian näyttelylipun ostamista.

Koe Haltian näyttelyt ja tapahtumakentän lumiukkogalleria

Haltian upeat näyttelyt Suomen luonto, Lataa aivosi luonnossa, Puureliefejä ja Nuuksion neljä vuodenaikaa ovat avoinna joka päivä klo 10–17. Ulkonäyttelynä tapahtumakentällä on Toundra, joka kattaa mustavalkokuvia arktisten alueiden eläimistä. Sisäänpääsy näyttelyihin Haltian näyttelylipun hinnalla. Haltian alapihalta tapahtumakentältä löytyy myös hauska lumiukkogalleria! Talvilomalla myös koko perheen lumihiutalejahti houkuttaa perheen pienimmätkin tutustumaan Haltian sisä- ja ulkotiloihin. Lue lisää näyttelyistä Haltia.comista.

Lyhyet lähireitit houkuttavat koko perheen luontoon

Suoraan Haltian pihalta alkunsa saa kokonainen valikoima kutsuvia pieniä luontoreittejä, joiden kanssa voi nauttia ihanasta retkipäivästä ja -tunnelmasta perheen pienimpien retkeilijöiden ehdoilla. Punaisen sulan salaisuus (200 m), Päivättärenpolku (1,4 km) ja Maahisenkierros (2 km) sekä viimeksi mainittua mukaileva Naalin seikkailu -perheluontoreitti löytyvät aivan Haltian vierestä ja soveltuvat eri-ikäisille lomailijoille. Maksuttomat kartat saat Haltian asiakaspalvelusta. Maahisenkierros huipentuu upealle näköalapaikalle, jonka maisemat kannattaa ehdottomasti käydä kokemassa kirkkaalla ilmalla! Lisätietoa Haltian lähireiteistä löydät Haltia.comista. Lähin tulistelumahdollisuus ilman kotavarausta löytyy Haltian tapahtumakentältä Haltian kodalta.

Herkuttele nuotion äärellä tai ravintolassa

Nuotioon tuijottelu ja sen lämmöstä nauttiminen ovat olennainen osa tunnelmallista talvilomaa. Nuuksiossa tulipaikkoja on monia, eräs helpoiten lähestyttävistä löytyy Haltian tapahtumakentältä. Myös esimerkiksi Haukkalammen ja Mustalammen rannoilta löytyy tulipaikat ja keittokatokset. Haltialta on Haukkalammelle 3,5 kilometrin ajomatka. Jos saavut Haltiaan bussilla, voit taittaa loppumatkan Haukkalammelle joko patikoimalla yhdysreittiä pitkin (4,6 km/suunta) tai vuokraamalla Haltiasta e-fatbiken tai fatbiken ja rullailla tietä pitkin perille! Varminta on vuokrata pyörä etukäteen netissä. Vuokraamosta löydät myös mm. nokipannut ja retkikeittimet.

Jos taas mielesi tekee valmiiksi katetun, notkuvan buffetpöydän ääreen, on oikea suunta Ravintola Haltia!

Talviretkeily ja hiihtäminen – hyödynnä tarvittaessa varustevuokraamoa

Tiestikö, että Retkipaikan varustevuokraamosta Haltiasta voit vuokrata vaikkapa lumikengät, liukulumikengät, erilaiset teltat, rinkat, reput ja retkikeittimet tai vaikka kolmen vuodenajan makuupussin? Varaa ja nouda vuokraamostamme ne varusteet jotka tarvitset ja lähde seikkailuun talviseen Nuuksioon! Haltian asiakaspalvelusta voit kysyä reissuusi ajankohtaiset vinkit, ja kansallispuistoon johtavalle yhdysreitille pääset suoraan rakennuksen edestä. Haukkalammelta löydät valikoiman rengasreittejä, ja halutessasi voit jatkaa matkaasi kansallispuistoon syvemmällekin. Haltia on myös Espoon upean latuverkoston varrella, voit hiihdellä vaikka Pirttimäen ulkoilualueelle.

Laskettele järviylängön jylhissä maisemissa

Solvalla Swinghill, Nuuksiontie 71, Espoo

Alle kilometrin päässä Haltiasta löydät Solvalla Swinghillin hienon laskettelurinteen vuokraamoineen ja kahviloineen. Huipulta avartuu uljas näköala! Voit osallistua myös lumilauta-, alkeis- ja jatkokursseille päästäksesi kunnolla laskettelun makuun. Lue lisää tästä.

Majoitu tunnelmallisesti ”linnunpesässä”

Haltia Lake Lodge, Solvallanrinne 2, Espoo

Vaikka talvilomasta nauttimiseksi ei suinkaan ole tarvetta matkata maan tai maailman ääriin, tuo yöpyminen kohteessa talvilomaan oman juhlallisen ja ylellisenkin säväyksensä. Aivan Haltian vierestä löydät ihanan Haltia Lake Lodgen, jonka tunnelmalliset huoneet on suunniteltu rauhoittumiseen ja lepäämiseen ja sisustettu luonnonmukaisin ja kotimaisin materiaalein linnunpesäteemalla. Huoneiden lisäksi majoitusvaihtoehtona ovat Lake Lodge -glamping-teltat. Lue lisää ja varaa yösi!

Vieraile Poropuistossa

Nuuksiontie 83, Espoo

Pikkumatkan päässä Haltiasta voit päästä aitoihin pohjoisen tunnelmiin vierailemalla Nuuksion Poropuistossa, jossa asustaa seitsemän poroa. Lue lisää Poropuiston tarjonnasta sen kotisivuilta.

Jutun koonnut: Jonna Saari

Kuva: Erkka Luutonen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *