Viiden tähden vaellusruokaa: vasan sisäfilettä juuresten ja halloumin kera

Kipakoiden syyskelien sallimana Salamajärven kansallispuiston reissulle sujahti rinkkaan vähän hevimpääkin herkkua. Pidän sesonkien mukaan syömistä hienona asiana, ja nyt mukaan valikoitui riistaa ja juureksia.

illallinen

Ilta oli jo pitkällä, kun saavuimme tuvalle. Takana oli 27 kilometrin patikointi pitkin syksyn värittämiä soita ja tuoksuvia sammalmetsiä. Nälkä oli siis kova, ja luksusruoka oli enemmän kuin paikallaan. Ruokalistalla oli vasan sisäfilettä, punajuuri-halloumipaistosta ja hiilloksella kypsennettyjä nauriita.

illallinen-2

Tuvan kamiinassa valmistimme kaiken. Ensin käärittiin nauriit folioon ja laitettiin kamiinaan ihan luukun tuntumaan.

illallinen-10

Nauriiden jälkeen maustoin lihan mustapippurilla ja suolalla. Paistoin siihen kauniin pinnan ja käärin tiukasti folioon lepäämään kamiinan päälle.

illallinen-8

Seuraavaksi pilkoin punajuuret aika pieniksi kuutioiksi ja kypsentelin niitä pannulla. Sekaan laitoin myös pieniä shalottisipuleita, jotka lohkoin pituussuunnassa.

Punajuuret vaativat aika pitkän kypsennysajan, joten ei kannata hätäillä.

Paistamiseen käytin kaikessa kirnuvoita. Loppuvaiheessa sekaan kipattiin kuutioitu halloumijuusto, mustapippuria ja vähän suolaa. Halloumi on aika suolaista, joten sopiva suola on syöjästä kiinni.

illallinen-9

Liha lepää foliossa taustalla.

Kun punajuuret olivat kypsiä, oli aika leikata liha ja kasata annokset lautasille.

illallinen-11

Kun lihaa ei paista liian kauaa, se pysyy ihanan mureana ja mehukkaana. Nauriit otettiin pois foliosta ja keskelle tehtiin ristiviilto. Pieni nokare kirnuvoita ja ripaus suolaa riitti maustamaan ihanan keltaisen herkun.

illallinen-13

Ruoka oli täydellistä! Tuntui siltä, ettei mikään ravintola-annos maailmassa olisi maistunut paremmalta juuri sillä hetkellä. Sopiva nälkä ja huippuraaka-aineet tekivät vaelluspäivän illasta yhtä juhlaa!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.