Nuotiolla valmistettu kermainen sienikeitto

Kun maasta nousee herkkuja toisensa perään, on retkeilijällä vara valita ruokansa raaka-aineet. Parhaillaan metsät ovat täynnä kantarelleja, tatteja, rouskuja ja muita sieniruoan ystävän herkkuja. Myös suppilovahverot alkavat nousta maasta, ja niitä riittää kerättäväksi aina pakkasiin saakka.

Sienikeitto 2

Kätevin tapa säilöä sieniä talven varalle on kuivata ja rouhia ne. Kuivatut sienet säilyvät ilmatiiviissä purkissa jopa vuosia. Kuivattu sienirouhe on myös kevyttä kantaa retkeillessä mukana, mutta ruoan valmistaminen siitä vaatii hieman aikaa ja vaivaa. Tuoreista sienistä poiketen kuivattu rouhe pitää turvottaa ennen käyttöä.

Sienikeitto 3

Valmistin kermaisen ja juustoisen sienikeiton nuotiolla, käyttäen aiemmin keräämiäni ja kuivaamiani kantarelleja. Valmistelin ruokaa etukäteen laittamalla sienirouheen turpoamaan viileään veteen.

Parin tunnin turvottamisen jälkeen sienet olivat riittävän pehmeitä, ja aloitin ruoan valmistamisen. Aluksi kuullotin sipulisilppua voissa. Kahden ihmisen annokseen riittää yksi reilun kokoinen sipuli ja 20–30 grammaa voita.

Sienikeitto 4

Sipulien kuullottamisen jälkeen lisäsin kattilaan 3 desilitraa vettä, turvotetun kantarellisilpun ja 3 ruokalusikallista vehnäjauhoja. Jauhot kannatta sekoittaa jo kylmään veteen, jolloin ne eivät paakkuunnu.

Sekoittelin jauhot tasaiseksi seokseksi ja lisäsin vielä toiset 3 desiä vettä. Kuumensin keittoa pienellä tulella jatkuvasti sekoittaen, kunnes keitto suurustui ja alkoi kiehua. Jatkoin hidasta kiehuttamista 10 minuuttia, kunnes jauho kypsyi.

Sienikeitto 5

Lopuksi lisäsin keittoon 2 desilitraa kermaa ja 50 grammaa Koskenlaskijajuustoa, sekä maustoin suolalla ja hyppysellisellä mustapippuria. Juuston sulamisen jälkeen keitto oli valmista nautittavaksi. Jos ei tällä kalorimäärällä askel kulje niin millä sitten?

sienikeitto

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.