Testissä Arctic Warriorsin geeli- ja hunajashotit

Arctic Warriorsin tuotteita näkee myytävän luontaistuote- ja matkamuistokaupoissa sekä joidenkin ruokakauppojen luontaistuotehyllyllä. Tyylikkäännäköiset paketit kiinnittävät huomion, mutta mistä niissä oikein on kyse?

Tuotteiden nimet ovat Puolustaja, Taistelija ja Energia. Kaksi ensimmäistä ovat geelishotteja, viimeinen taasen on hunajashotti. Shotit on pakattu pieniin taittopakkauksiin: keskeltä taittamalla sauma lohkeaa auki, jotta shotin saa imaistua suuhun. Idea toimii ja taittopakkaus on kätevä käyttää.

Arctic Warriors tarjosi Puolustajaa, Taistelijaa ja Energiaa testattavikseni. Toimitusjohtaja Ilkka Kauppinen perehdytti minut tuotteisiin ja niiden tarinaan. Hän kertoi, että tuotteita ei tule napsia jatkuvalla syötöllä, vaan kerta-annoksina tai kuureina silloin, kun niitä ihan oikeasti kokee tarvitsevansa.

arcticwarriors-4

Paketissa on kymmenen shottia.

Tuotteiden lyhyt tuoteseloste antaa hyvän ensivaikutelman. Kaikki kolme tuotetta sisältävät kasviglyserolia, johon kasvit on liuotettu. Tämän lisäksi joka tuotteessa on kahdesta kolmeen kasvilajia, minkä lisäksi Energia-shotissa on myös hunajaa. Kasvit on poimittu Lapista Kauppisen mukaan väliltä Ylitornio–Sodankylä.

– Yötön yö on kasveille stressitila, mikä tekee Lapin yrteistä selvästi voimakkaampia kuin etelässä kasvavista kasveista, sanoi Kauppinen.

Virtaa ja energiaa lupailevien tuotteiden kokeilu osuikin hyvään ajankohtaan iltojen pimetessä ja sään muuttuessa syksyiseksi. En tosin yleensäkään kärsi minkäänlaisesta syys- tai kaamosmasentelusta, mutta olihan tuotteiden toimivuutta silti mukava kokeilla juuri tällaisena vähän synkempänä ajankohtana.

Urheilumaailman kummallisuudet energiageeleineen ovat minulle täysin vieras maailma, eli testailen tuotteita lähinnä rauhallisen luonnossa liikkujan näkökulmasta.

arcticwarriors

Shotti taitetaan auki ja geeli imaistaan suuhun.

Puolustaja-shotin luvataan edistävän suoliston hyvinvointia ja siten parantavan vastustuskykyä. Kuurin voi ottaa siis vaikkapa ennen matkaa, maitohappobakteerien tavoin. Puolustajassa on nokkosta, väinönputkea sekä maariantuoksuheinää.

Kauppinen kertoi, että Puolustajaa voi käyttää myös flunssan taltuttamiseen. Orastavaa flunssaa voi kuulemma torjua ottamalla kaksi annosta päivässä, kunnes on ottanut yhteensä viisi annosta. Pitkittyneeseen flunssaan voi ottaa annoksen päivässä kymmenen päivän ajan.

Mietin aluksi, että mitenköhän pääsen tätä testaamaan, kun en ole melkein koskaan kipeä. Kuin tilauksesta sain kuitenkin aivan hillittömän räkätaudin syyskuun lopulla. Sellaisen, joka tukki pään täysin ja kolotti tavattoman vihlovasti koko kroppaa. Tauti iski niin yhtäkkiä, etten ehtinyt yrittää torjua sitä ennalta. Sairaspäivinä otin kuitenkin 1–2 annosta Puolustajaa päivässä, ja jätin perinteiset Finrexinit tällä kertaa ottamatta. Särkyyn oli pakko ottaa apteekin särkylääkettä. Tauti talttui kolmen sairaspäivän jälkeen, joista viimeinen oli lepoa.

Oliko suhteellisen nopea paraneminen Puolustajan ansiota? En uskalla arvioida sitä, koska paraneminen riippuu niin monesta tekijästä. Sen sijaan huomasin, että väkevä ja tymäkkä geelishotti taltutti yskän hetkeksi aikaa yllättävän kivasti. Muita yskänlääkkeitä ei ollut käytössä.

arcticwarriors-6

Hunajashotti on muita isommassa pakkauksessa ja koostumukseltaan huoneenlämpöisenä melko jähmeää.

Taistelija sisältää nokkosta ja ruusunjuurta. Sitä suositellaan otettavaksi rauhattomuuteen ja stressiä vastaan. On paljonpuhuvaa, että juuri Taistelija myy Kauppisen mukaan etelässä merkittävästi enemmän kuin Lapissa… Jokainen tehkööt siitä omat johtopäätöksensä.

Taistelijan maussa aistii välittömästi ilmiselvän ruusun. Maku on voimakas, mutta mielestäni ihan hyvä. Taistelija on kolmikosta suosikkini, koska sen vaikutuksen huomasin itselläni selvimmin. Jos ajatukset harhailivat vaikkapa väsymyksen takia, väkevänmakuinen Taistelija herätti ja auttoi keskittymään.

Stressinlievitykseen en osaa Taistelijan osalta kommentoida, koska en Lappiin muuttamiseni jälkeen ole juurikaan kokenut stressiä.

Puolustajaa ja Taistelijaa saa myös kestopulloissa.

Puolustajaa ja Taistelijaa saa myös kestopulloissa.

Energia sisältää nokkosta, ruusunjuurta ja kotimaista hunajaa. Sen maussa en ainakaan itse kuitenkaan erota yrttejä, vaan pelkän hunajan.

Sitä ehdotetaan käytettäväksi silloin, kun tarvitaan energiaa fyysisiin suorituksiin, kun aistii orastavan flunssan oireita tai kun makeanhimo iskee.

Shotti on kooltaan isompi kuin Puolustaja ja Taistelija, minkä lisäksi sen koostumus on muita jähmeämpi. Tämä on mielestäni hyvä, sillä voimakkaan hunajaiselta maistuva ja tuntuva shotti olisi liian äkkijyrkkä syötäväksi samanlaisella vauhdilla kuin juoksevat geelishotit. Energia-shotin jämäkkyyden ansiosta sitä voi puristella pakkauksesta ulos omalla tahdillaan ja syödä pikkuhiljaa.

Makea ei henkilökohtaisesti ole lempimakujani, joten näin jyrkän sokerin makustelu sellaisenaan ei todella ollut minun juttuni. Veteen sekoitettuna ja suolalla hiukan höystettynä hunajashotista sen sijaan tulee ihan kelpoa urheilujuomaa. Se maistuu merkittävästi miedommalta ja siksi omasta mielestäni paljon paremmalta kuin kauppojen äklöt pesuaineenhajuiset litkut. Suolana käytän Himalajan suolaa seuraavassa suhteessa: puoli litraa huoneenlämpöistä vettä, yksi hunajashotti ja hyppysellinen suolaa.

Shottia ei saa laittaa kiehuvaan veteen. Niinpä teetä halutessani viilennän sitä runsaalla määrällä maitoa ja lisään shotin selvästi viilenneeseen teehen.

Lisäksi hunajashotti sopii kivasti puuron makeuttamiseen, kun puuro on hiukan jäähtynyt. Retkikäytössä se on erinomainen makeuttaja kätevän pakkauksen ansiosta.

Tuotteen varsinaista energianlisäysvaikutusta en ole kuitenkaan huomannut, toisaalta sokerilla ei yleensäkään ole tapana antaa minulle virtaa.

arcticwarriors

Geeli- ja hunajashottipakettien ovh-hinnat ovat noin 15 euron luokkaa ja kestopullojen 25 euroa. Yhdessä pakkauksessa on 10 taittopussia. Olen nähnyt taittoannoksia myytävän myös erillisinä yksittäin, jolloin yhden annoksen hinta on yleensä noin kolme euroa.

Miten hyvin tuotteet lopulta toimivat missäkin tilanteessa, riippunee merkittävästi siitä, kuka niitä ottaa ja kuinka kovin hän niiden toimivuuteen uskoo. Itse kokeilin tuotteita avoimin mielin ja Taistelijasta tuli suosikkini, koska sen keskittymiseen auttavan vaikutuksen huomasin itselläni ehdottomasti selvimmin. Myös Puolustajasta oli selvää apua ainakin yskän kanssa. Energia-shotin mahdolliset vaikutukset sen sijaan jäivät minulta huomaamatta.

Minkäänlaisia näiden shottien käyttämisestä johtuneita vatsavaivoja en kokenut.

Tuotteet ovat maidottomia ja gluteenittomia ja sopivat myös vegaaneille sekä diabeetikoille.

Arctic Warriors -tuotteet löytyvät myös Retkipaikan verkkokaupasta.
Lisätietoja: www.arcticwarriors.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.