Savotan rinkkauutuus Rajajääkäri on jämäkkää tekoa

Savotta esitteli kevättalvella maailmalle uuden Rajajääkäri-rinkkansa, joka on tutun Rajapartio-repun nykyaikaan päivitetty versio. Savotta markkinoi Rajajääkäri-rinkkaa erittäin jämäkkänä ja kestävänä, kertoen sen soveltuvan vaativiinkin vaelluksiin.

Ensinäkemältä rinkka näyttää mainiolta. Se on mielestäni sopivan simppeli ulkoisesti ja todellakin näyttää siltä, että se on tehty kestämään. Tämä on hyvä asia, kun puhutaan nykyretkeilyvälineistä: niiden kestävyyteen on voitava luottaa. Tämä rinkka hehkuu luottamusta. Savotan tapaan rinkassa on myös vahva militarihenkisyys, mistä tietysti jokainen käyttäjä saa muodostaa omat mielipiteensä. Minulle rinkka on kantoväline, jonka on toimittava kovallakin kelillä.

Yksinkertaisuudessaan rinkka koostuu yhdestä isosta reppupussista, jonka saa halutessaan jaettua välipohjalla kahteen osaan. Isompi pussi on ylipakattavissa, ja se sulkeutuu vesipussin tapaan rullaamalla reunasta ja lopuksi sulkemalla klipsulla. Reppupussin päälle kiinnittyy pakkauksen kokoon mukautuva läppä, josta myös löytyy rinkan ainoa tasku. Alapussia taas pystyy käyttämään nopean tarpeen tavaroille kätevästi vetoketjun avulla. Rinkan päällinen on ommeltu täyteen remmejä, joten kiinnitysjärjestelmiä löytyy monenlaisen tavaran kiinnitykseen. Tarkemmat tekniset tiedot löytyvät Savotan sivuilta täältä.

Ottaessani rinkkaa käyttöön, silmiini pisti juuri sen yksinkertaisuus. Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, ettei rinkasta roiku mitään ärsyttäviä remmejä, mutta toisaalta ei siinä ole juuri muitakaan taskuja. Taskuja on mahdollista kuitenkin ostaa erikseen ja kiinnittää rinkan pinnalla olevaan kiinnitysjärjestelmään.

Rinkka tuntuu myös huomattavan jämäkältä selässä. Istuvuuden säätäminen vaatii jämäkkyydestä johtuen hieman aikaa, mutta rinkan istuessa se on tukevan oloinen painavallakin kuormalla. Huomaan myös, että hieman kapeampana kulkijana vyötärön remmien kiristys onnistuu juuri ja juuri vaatteet päällä itselläni, joten hoikempien ihmisten kannattaa tarkistaa, riittävätkö remmit.

Remmit ja olkahihnat tuntuvat erityisen jämäköiltä ja kestäviltä. Kestävyyteen on selvästi panostettu: kantohihnat ja remmit tuntuvat ainakin näin aluksi jopa hieman kovilta ja turhan jämäköiltä näin kevytrakenteiselle miehelle. Toisaalta näihin remmeihin uskaltaa kiinnittää painavampaakin tavaraa, mikäli sellaiselle on tarvetta.

Nyt rinkka on kulkenut matkassani kesän ajan. Huomaan, että sen pinnalle ommeltu kantojärjestelmä on nerokas, siihen saa melkein mitä tahansa kiinni. Ja minä kun kannan mukanani monesti kameratarvikkeita, löytää esimerkiksi jalusta siitä paikkansa joka kerta. Reppupussi on juuri sen verran leveä, että saan pakattua sen sisälle telttani. Saan siis pakattua kaikki majoitusvälineeni rinkan sisälle, mikä on plussaa.

Remmit ja hihnat ovat edelleen jämäkkiä, eli sellainen rinkka siis on. Jämäkkä. Toisaalta se on jämäkkä kantaa, eikä rinkan kanssa tarvitse juuri varoa mihin sen laskee tai miten sitä kohtelee, kun se tuntuu kestävän kaiken. Toisaalta luisevampi kaveri saattaa kokea karkeasta materiaalista pientä painon tunnetta, ja tälläiselle rinkan säätäminen ja asettelu vaatii hieman enemmän huolellisuutta.

Itse kuulun sen verran huolimattomiin ja ajattelemattomiin pakkaajiin, että rinkka on sen suhteen melko armoton. Kun tavarat pakkaa isoon rinkkapussiin miten sattuu, niin siellä ne sitten ovat sekaisin. Pidän siitä, että rinkasta löytyy muutama pienempi tasku, jonne voin piilottaa erilaisia esineitä, kuten vaikka lamppua, elektroniikkaa tai kompassin. Lisätaskujen hankkiminen siis on melko suotavaa rinkan ostajalle, joka tykkää taskuista.

Yhteenvetona voisin todeta, että Rajajääkäri-rinkka on varmasti yksi kestävimmistä rinkoista mitä markkinoilta löytyy, ja sillä riittää varmasti kannettavaa vuosiksi. Kestävyys näkyy ja tuntuu.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.