Jonna Saari

[email protected]@jonna_saari

Liikun luonnossa pääasiassa kävellen, tehden pitkiä ja lyhyitä päiväretkiä. Nautin paljon hiljaisuudesta, omissa oloissa olemisesta ja siitä, että mitään ei tapahdu. Vietettyäni elämästäni noin kahdeksan vuotta Lapissa palasin kotikonnuilleni Saloon kesällä 2022.

Kesäisin painun mahdollisimman usein pinnan alle katselemaan ja valokuvaamaan kaloja Suomen kauniissa luonnossa. Retkikohteeni valikoituvatkin usein sen mukaan, missä pääsisin mahdollisimman hienoihin kirkkaisiin vesiin snorklaamaan.

Eniten olen kotonani kesäisissä vesissä ja metsäisillä rannoilla, vähiten lumessa. Rakastan kuitenkin pimeää ja tähtitaivasta yhtä paljon kuin kesän valoakin – talvi-iltaisin katselen Linnunrataa Nightwishia kuunnellen ja uppoudun hankien sijasta avaruuteen.

Toimin Retkipaikan tuottajana ja mahtavien blogaajiemme apuna sekä koordinoin aktiivista kirjoittajatiimiämme, jonka jäseniä löytyy Suomen joka kolkasta. Minuun voit olla yhteydessä vaikkapa jos haluat tulla kirjoittajaksemme tai sinulla on ehdottaa juttuaihetta Retkipaikkaan.

Olen saanut kunnian toimittaa myös kirjoja:

2022: Nuuksio – retkeilyopas ja kartta, lue lisää >>

2021: Retkipaikka – Kansallispuistojen kultainen opas, lue lisää >>

2021: Retkipaikka – Seikkailuja kauneimmissa maisemissa, lue lisää >>

2020: Kansallispuistot – bongarin opas, lue lisää >>

2019: Retkipaikka – Uudet seikkailut, lue lisää >>