Pysyykö kuuma kuumana ja selviääkö pannu paksusta munakkaasta? Testissä Stanleyn Adventure-paistinpannusetti sekä 0,47l Switchback-termosmuki

Tehty kaupallisessa yhteistyössä Stanleyn jälleenmyyjän Nordictrailin kanssa.

Adventure Paistinpannu- & lautassetti

Vastoin monien muiden mieltymyksiä, en koskaan lähde reissuun ilman paistipannua.
Kulinaristi sisälläni vaatii saada ruokaa, joka on tehty muutenkin kuin keittämällä. Tykkään tehdä reissussa vaikkapa munakkaita ja lettuja.
Stanleyn ruostumattomasta teräksestä tehty pannu osoittautui olevan kelpo lisä retkeilyvarustearsenaaliin. Samaan settiin kuuluu vielä iso kasa ruokailuvälineitä, jotka mahtuvat kompaktisti pannun sisälle.

Pakettiin kuuluu:
– paistinpannu (halkaisija 18,4cm, tilavuus 0,95l )
– kansi
– 2 lautasta (halkaisija 15cm)
– 2 sporkkia
– leikkuulauta
– paistinlasta
– silikoninen pannunalunen/pannulappu

Paketti painaa valmistajan mukaan 866 grammaa. Paketissa mainitaan tuotteen olevan vapaa pahamaineisista BPA-yhdistelmistä, ja näin ollen turvallinen käytettäväksi. Pannu on ruostumatonta terästä, pannulappu silikonia, lautaset/leikkuulauta polypropeenia ja sporkit/lasta nylonia.

Monikerroksinen pohja paistinpannussa lupailee tasaista lämmitystä. Pannun kahva on käännettävä ja tukevan oloinen. Sen saa lukittua hyvin ”paistoasentoon”.

Tesitiruoaksi valikoitui munakas, jonka teko huonolla panulla ei onnistu. Oli siis näytön paikka.

Setin leikkuulauta on melko kookas. Tässä pilkkoi vaivatta sipulit, valkosipulit ja tomaatit.

Teustaus tapahtui ulkona, parin asteen pakkasessa, kaasukeitintä käyttäen. Pannu lämpeni mainiosti ja erittäin tasaisesti. Kahva sen sijaan ei kuumentunut missään vaiheessa. Öljyn kuumennettua sipulit saivat sihistä tuokion pannulla, ja hedonistinen hymy nousi kasvoilleni.

Kaadoin pannulle neljästä kananmunasta ja lorauksesta vettä sekoittamani munakas-mixin. Perään heitin muutamat pilkotut kirsikkatomaatit. Alkuun mietin, että ei hitto, tuli liioiteltua määrän kanssa. Munakkaasta oli tulossa uhkaavan paksu ja epäonnistumisen riski oli suuri.

Pannu kuitenkin hoiti homman kotiin yllättävänkin hyvin, eikä munakas palanut pohjaan missään vaiheessa, vaan kypsyi tasaisesti.

Munakkaan sai hienosti asetettua lautasille ja sporkit sopivat hyvin suuhun. Pienen pesaisun jälkeen kaikki tarvikkeet sai takaisin pannun sisälle ilman taistelua.

Yhteenveto

Kyseessä on siis kevyt ja monipuolinen retkiruokasetti hyvällä paistinpannulla!

Kattilahan tästä paketista uupuu, mutta jos omistat jo kattilan ja kaasukeittimen ja etsit paistinpannua, on tässä varteenotettava ehdokas.

Kun ottaa retkelle mukaan tämän setin lisäksi kevyen kaasukeittimen ja kattilan, saa tällä kolmikolla tehtyä jo jos jonkinlaista retkiapetta, sekä nautittua eineet toimivien ruokailuvälineiden avulla.

Stanleyn termosmuki 0,47l Switchback

Termosmuki kädessä oli ensimmäinen tunne: ”no nyt on ergonomista!”
Muki sopi kouraan jo vähän liiankin hyvin. Muotoilultaan ja esteettisyydeltään oli vempain myös pisteiden arvoinen.

Mukissa on kahva, josta saat sen roikkumaan vaikkapa vyöhön karabiinilla. Yhdellä peukalon heilautuksella saat avattua mukin juomakannen, etusormella saat painettua lukituksen auki, ja kahvi tai haluamasi muu virvoike valuu mukista suuhusi.

Tämä kaikki tapahtuu siis yhdellä kädellä – mahtavaa!

Valmistaja ilmoittaa, että juoma pysyy kuumana 7 tuntia ja kylmänä 9 tuntia. Esilämmitin kupin, kaadoin sinne kiehuvaa vettä ja asettelin sen pihalle noin -2 asteen pakkaseen. 7 tunnin jälkeen vesi oli vielä kuumaa ja 10 tunnin jälkeen vesi oli vielä lämmintä.

Mukiin mahtuu 0,47 eli rahtusen verran alle puoli litraa nestettä. Tämä on ainakin minulle juuri se optimaalinen määrä, mitä haluan hätäkahvia mukanani kantaa. Puoli litraa saattaisi olla jopa hieman liikaa.

Termarin saa laitettua auton mukitelineeseen. Omalla 40–60 kilometrin työmatkalla on matkakahvit Stanleyn termarista lähes jokapäiväinen rituaali.

Autossa voi sitten toistaa aikaisemmin mainitut liikkeet ja juoda kahvia irroittamatta katsettaan koskaan tiestä, saati tietenkään toista kättä ratista.

Voin sanoa, että tämä muki tulee lähes päivittäiseen käyttön minulla!

Stanleyn paistinpannu

Stanleyn termosmuki

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.