Retkeilijän sukat – merinovillaa vai keinokuitua?

Merinovillakerrastojen kanssa samaan aikaan saimme Erätukusta testiin merinovillasukkia sekä keinokuituisia vaellussukkia. Kahden kuukauden kestotesti selvitti kumpi sukka kestää kulutusta paremmin ja kumpi pitää jalat kuivana vaelluskengissä.

Toiset sukat olivat North Ice-merinovillasukat ja toiset North Sky Hiking-sukat.

Sukat3

Hiking-sukat sisältävät 57 % polyesteriä, 31 % puuvillaa, 7 % nylonia ja 5 % elastaania.

Varsinkin North Sky Hiking-sukan varsi on miellyttävän korkea ja napakka. Sukkien muotoilu on hyvin jalkaan istuva ja neulos sopivan napakka, jolloin sukka pysyy jalassa ryppyyntymättä. Merinovillasukkaan verrattuna keinokuituinen vaellussukka löystyi kuitenkin huomattavasti löysemmäksi kahden kuukauden aikana.

Sukka siirtää kosteuden pois iholta ja pitää jalat kuivana. 14 tunnin työpäivän jälkeen jalat olivat kuivat ja vaelluskengät märät.

Sukat2

Merinovillasukat sisältävät 60% merinovillaa, 20% puuvillaa, 15 % polyamidia ja 5 % lycraa. Pohjaosa: 80% merinovilla sekä polyamidi-lycra.

Sukka on miellyttävän pehmeä jalassa eikä rupea haisemaan käytössä kuten Hiking-sukka. Muutaman pesukerran jälkeen pohja alkoi olla nukkaantunut. Kahden kuukauden käytön jälkeen sukat olivat selvästi kuluneet mutta silti napakat ja istuivat edelleen jalkaan. Myös merinovillasukka piti jalat vaelluskengissä kuivina ja lämpiminä myös kovemmalla pakkasella.

Suurta eroa kulutuskestävyydessä emme kahden kuukauden aikana sukkien välillä huomanneet. Yhdellä testaajista Hiking-sukat kuluivat puhki ja toisella taas merinovillasukat. Vaikka yleensä merinovillan heikkous on sen kulutuskestävyys verrattuna keinokuituun, North Ice-merinovillasukat yllättivät kestävyydellään positiivisesti. Kuuden testaajan arviona merinovillasukka sai paremman kokonaisarvosanan kuin keinokuituinen vaellussukka.

1 reply
  1. Maria
    Maria says:

    Minulla oli juuri samanlaiset North Ice merinosukat. Vajaa pari vuotta kestivät, kunnes kulahtivat liikaa. Hyvät ja napakat, aika ohuet, sopivat hyvin reippaaseen ulkoiluun viileässä kelissä. Paksummat ja paljon lämpimämmät, ja nähtävästi kestävämmät on olleet Bridgedale Trekker -sukat, joissa ei ole puuvillaa seassa. Hyvin jalassa pysyvä malli, eikä kosteanakaan tunnu lainkaan kylmältä.

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.