Olen eräopas Keski-Suomesta, Juokslahdelta. Maalla eletty lapsuus muodosti siteen luontoon, joka on aikuisena vain voimistunut. Työt ja vapaa-aika ovat iloisesti sekaisin, sillä luonto vetää puoleensa monella tapaa kaikkina vuodenaikoina.

Erilaiset reissut ovat niitä, joita kohti suuntaan elämässä. Talvella käyn hiihtovaelluksella, kesäkuussa melon Laatokalla ja loppukesällä heitän rinkan selkään ja suuntaan Lappiin. Väliin mahtuu lukuisia lyhyempiä reissuja lähikohteisiin tai ihan vaan koirien kanssa lähimetsiin.

Sain 40-vuotislahjaksi luvan lähteä pitkälle yksinvaellukselle. Vietin elokuun 2015 Suomi-neidon päälaella. Seikkailin pitkin Kaldoaivin ja Paistunturin erämaita ja jaoin retkeä somessa tuhansille seuraajille. Yksin reissaaminen tuntui niin mukavalta, että Kuukausi yksin erämaassa tapahtuu myös tulevina vuosina.

Luonnosta ja metsästä haen erityisesti rauhaa, hyvinvointia ja hiljaisuutta. Pyrin tuomaan näitä asioita esille myös eräoppaan työssäni. Erityisen lähellä sydäntäni ovat Aikuisten retkeilykurssit, joita järjestämme eri kansallispuistoissa sulan maan aikaan. On ilo opettaa ja kannustaa ihmisiä retkeilemään Suomen mahtavassa luonnossa!