Talvikurssit tulevat! Opi talviretkeilyn salat 1–3 päivän kursseilla Nuuksion, Isojärven tai Leivonmäen kansallispuistoissa

Haaveiletko yöstä talvisessa luonnossa, tai kenties talvivaelluksesta tuntureilla? Nämä elämykset ovat vertaansa vailla, mutta talviretkeily on oma lajinsa, joka vaatii perehtymistä. Rakettitiedettä se ei kuitenkaan ole. Outdoor Empire järjestää tulevan talven aikana kolme erilaista talvikurssia, päiväkurssista kahden yön oppiretkeen. Kurssien päävetäjä on kokenut talvivaeltaja Vesa Jakosuo.

Päiväkurssit Nuuksiossa ja Isojärvellä

Ajankohdat: Nuuksio 23.11.2019, Isojärvi 30.11.2019

Päiväkurssi sopii erinomaisesti talviretkeilystä kiinnostuneelle aloittelijalle, joka ei aivan vielä uskalla kokeilla ulkona nukkumista, mutta haluaa kuulla talviretkeilyn perusteista. Päivän aikana jaetaan kosolti käytännönläheisiä niksejä ja vinkkejä esimerkiksi varustehankintoihin, ja tutustutaan teoriatasolla muun muassa bensakeittimen käyttöön. Kurssipäivän aikana tietoa saadaan paljon, mutta ei hätää – kynän ei tarvitse sauhuta muistiinpanoja tehdessä! Voit kuunnella ja oivaltaa rauhassa keskittyen, ja kurssin jälkeen saat kaiken kurssilla opitun materiaalin sähköisesti omaksesi.

Varaa paikkasi päiväkurssilta Nuuksion Pohjoisella Portilla (23.11.) >>

Varaa paikkasi päiväkurssilta Isojärven kansallipuistossa (30.11.) >>

Yön yli -kurssit Nuuksiossa ja Isojärvellä

Ajankohdat: Isojärvi 18.–19.1.2020, Nuuksio 1.–2.2.2020

Yön yli -kurssille voi tulla viettämään vaikka ihan ihka-ensimmäisen yönsä talvisessa luonnossa. Päivän aikana kuljetaan luonnossa hiihtäen ahkiota vetäen, ja lopuksi pystytetään leiri. Mikäli omia varusteita ei kurssilaisella ole, pystytään jokaiselle tarjoamaan järjestäjien puolesta liukulumikengät, ahkiot sekä teltta.

Yön yli -kurssilla jokainen kurssilainen pääsee opettelemaan kädestä pitäen myös bensakeittimen käytön. Vastoin monien ennakkoluuloja, bensakeitin on helppo ja turvallinen, kunhan sitä osaa käyttää.

Metsäolosuhteiden lisäksi käydään opetuksessa läpi teoriatasolla myös tuntureiden olosuhteita ja esimerkiksi autiotupaetikettiä. Talvisissa pohjoisen olosuhteissa voi syntyä jopa vaarallisia tilanteita, jos joku ei hallitse tupaetikettiä ja esimerkiksi lukitsee asuttamansa tuvan muilta.

Varaa paikkasi yhden yön talvivaelluskurssilta Isojärven kansallispuistossa (18.–19.1.2020) >>

Varaa paikkasi yhden yön talvivaelluskurssilta Nuuksion Pohjoisella Portilla (1.–2.2.2020) >>

Kahden yön kurssi Leivonmäen kansallispuistossa

Ajankohta: 21.–23.2.2020

Helmikuussa Leivonmäen kurssilla on mahdollisuus saada maistiainen oikein kunnon talvivaelluksesta, kun ensimmäisen luonnossa vietetyn yön jälkeen liikutaan koko päivä talvisessa luonnossa, ja sen jälkeen nukutaan vielä toinenkin yö leiriolosuhteissa.

Kahden yön kurssi järjestetään tänä talvena vain kerran. Talven kurssitarjonta mahdollistaa talvivaelluksen opettelun portaittain, ja esimerkiksi jo yhden yön kurssin jälkeen on kurssilainen taitojensa puolesta valmis halutessaan osallistumaan Vesa Jakosuon vetämälle talvivaellukselle Urho Kekkosen kansallispuistoon.

Varaa paikkasi Leivonmäen kahden yön kurssilta 21.–23.2.2020. >>

Aavaamme pian myös ilmoittautumisen Vesan UKK-vaellukselle!

Ammattilaisen vinkeillä säästää rahaa

Viime talvena järjestetty päiväkurssi Nuuksiossa oli menestys, josta tuli runsaasti hyvää palautetta. Osallistujat kiittelivät jälkikäteen muun muassa sitä, että kurssilta saamillaan vinkeillä oli saattanut säästää pitkän pennin rahaa.

– Yksi asiakas kertoi säästäneensä 600 euroa, kun ei ollut suunnitelmistaan poiketen joutunutkaan ostamaan erillistä talvimakuupussia, kertoo kurssipäivässä oppaana ollut Minna Jakosuo.

Minna ja Vesa Jakosuo.

Teksti: Jonna Saari, kuvat: Antti Huttunen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *