Retkiä joka tavalla – tunnetko jo nämä inspiroivat retkikanavat?

Internetin ihmemaan sähköisiltä poluilta löytyy paljon vinkkejä, tunnelmia ja inspiraatiota omien retkisuunnitelmien pohjalle. Listasimme reilusti toistakymmentä retkikanavaa, joista voit ammentaa iloa ja hyötyä tuleviin retkeilykausiin tai nojatuolimatkoille. Lue ajatuksia lähiretkeilystä tai lasten kanssa luotoilusta, tutustu packraftiin ja retkipyöräilyyn, opi miten luonto helpottaa henkistä oloa ja nappaa talteen ohjeet villiyrttiresepteihin. Tässä listauksessa retkikanavien emännät ja isännät esittelevät itsensä ja kanavansa aiheet omin sanoin.

Olemme todella iloisia siitä, että alla vinkatut retkeilijät kuuluvat jokainen myös Retkipaikka-tiimiimme!

Luontohetkiblogi, Mira Lainiola

Mira Lainiola

Blogi: www.luontohetkiblogi.fi
Instagram: https://www.instagram.com/luontohetkiblogi/
Facebook: https://www.facebook.com/Luontohetkiblogi

”Olen biologi ja luontoviestintään hurahtanut kahden alle kouluikäisen lapsen äiti. Intohimoni on innostaa luontoon etenkin kaupunkilaisperheitä. Luontoretkeily on mielestäni parasta ruuhkavuositerapiaa. Usein monille tuntemattomat lähimetsätkin tarjoavat aihetta seikkailuun. Hienointa on tutkia luontoa yhdessä lasten kanssa. Luonnossa tapahtuu aina ja jokainen retki on erilainen. Haluan näyttää, ettei luontoretkeily vaadi erikoistaitoja tai suurta varustearsenaalia. Tärkeintä on lähteä ulos retkelle ja pakata riittävästi evästä. Luontohetkiblogissani esittelen luontoretkikohteita ja luontotapahtumia pääkaupunkiseudulla. Toisinaan tuotan tapahtumia myös itse, työn puolesta tai harrastuksena. Tule fiilistelemään lähiluontoa kanssani myös Instagramiin ja Facebookiin.”

Mira Lainiola

Tunturihullun päiväkirjat, Sini Malminiemi

Tuturihullun teltta

Blogi: https://tunturihullu.fi/

”Tunturihullun päiväkirjat on matka burn-outista luontoon ja takaisin elämään.

Blogi syntyi 2,5 vuotta sitten hapuillessani takaisin kohtuuden äärelle. Se on ennen kaikkea puhetta itselle – sanat, jotka masentunut minä olisi halunnut kuulla. Retkeily ja vaeltaminen ovat aina tuoneet elämääni valoa ja merkitystä, joten lähdin etsimään apua tilanteeseen ilmeisestä paikasta – luonnosta. Tutkimustenkin mukaan luonto tukee terveyttämme ja elvyttää. Retkeillessä ollaan perustarpeiden ytimessä, ja erämaassa itse kullekin saattaa valjeta, mikä elämässä on tärkeintä. Tämä välillä pohjamutiakin nuohoava blogi on tarina siitä, miten luonto auttaa.”

Sini Malminiemi

#Fillaripäiväkirja, Jaska Halttunen

Jaska Halttunen

YouTube: https://www.youtube.com/c/FILLARIPÄIVÄKIRJA
Instagram: https://www.instagram.com/fillaripk/
Facebook: https://www.facebook.com/fillaripaivakirja/

”#Fillaripäiväkirja on kanava, jolta löydät kattavasti tietoa ympärivuotisesta retkipyöräilystä, bikepacking- ja bikerafting-touhuista ja kaikesta niihin liittyvästä: majoitteista, ruuasta sekä varusteista – siis kaikesta mitä retkillä tarvitset. Se on myös luonnontarkkailukanava, jota seuraamalla voi sinulle myös muutama tipu ja kasvikin käydä tutuksi.

Elokuvani tarjoavat rauhallista luontomeininkiä – hengailua ja luonnon tarkkailua. Fillaripäiväkirjan kantava ajatus on kertoa immeisille luonnosta ja pyöräilystä rohkaisten porukkaa liikkumaan ja arvostamaan luontoa.”

Jaska Halttunen

Kaukokaipuu-matkablogi, Marinella ”Monni” Himari

Marinella Himari

Blogi: https://kaukokaipuumatkablogi.net/ 

”Tummien metsien siimeksessä, kurkien valloittamien soiden syvyyksissä sekä raikkaissa tunturituulissa humisee monen erälle käyneen tarina. Tunnelmallisista lastuista ja tummanpuhuvista luontokuvista tunnettu KAUKOKAIPUU johdattaa lukijan Suomen ja Saamenmaan luontokohteisiin – mutkaisille neulaspoluille, kuhiseville kalavesille ja aavoille kairoille. Blogin kantavina teemoina toimivat rakkaus luontoa ja metsien suojelua kohtaan sekä kannustaminen omien unelmien toteuttamiseen. Blogin kirjoittajan asuessa Pohjois-Norjassa on luvassa myös paljon kauniita vuono- ja merimaisemia.”

Marinella Himari

Äidin Puheenvuoro, Inari Fernandez

Äidin Puheenvuoro

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCyY_FrSa64gKNSyNdS23ydw

”YouTube-kanavani Äidin Puheenvuoro kertoo nelihenkisen perheemme ja Mutu-koiramme arjesta. Tällä hetkellä pääosassa on suuri elämänmuutoksemme, kun muutimme viime elokuussa Helsingistä Lappiin. Asumme pienessä Vuojärven kylässä Sodankylässä ja retkeilemme laajasti koko Lapin alueella, mutta erityisesti arki, luonto ja ulkoilu ovat esillä Sodankylästä. Kanavallani ilmestyy aina tiistaisin klo 15 vlogi, joka kertoo vaihtovuodestamme Sodankylässä.”

Inari Fernandez

Kermankuorijat, Jarno ja Elina

Kermankuorijat, Jarno ja Elina

Blogi: http://www.kermankuorijat.fi

”Luonnossa saa keskittyä selviytymiseen ja antaa mielen levätä. Kuunnella linnun laulua ja koskien pauhuntaa, tuntea sammalmättään pehmeys auringon lämmössä ja maistaa metsän herkkuja iltanuotiolla.

Kuljemme Lapin erämaassa, lumisilla huipuilla hiihtäen lumimyrskyssä, aurinkoisilla Alpeilla ihaillen keväisiä kukkia, ja kotitilan pelloilla haaveillen omasta kodista, jossa voi lämmittää leijonanjalkaista kamiinaa villasukat jalassa.”

Kermankuorijat

Endorfiininmetsästäjä, Terhi Ilosaari

Terhi Ilosaari

Blogi: https://endorfiininmetsastaja.fi
Instagram: https://www.instagram.com/endorfiininmetsastaja
Facebook: facebook.com/endorfiininmetsastaja

”Kun luonto ja liikunta lyövät hyvässä kulmassa kättä, jää rivin alle aimo annos endorfiineja. Näitä herkkupalleroita metsästetään tässä blogissa ympäri vuoden. Kirjoittajan salaisena haaveena on saada kirjoitusten avulla muutkin löytämään omat lempilajinsa.

Blogin tarinoiden mukana pääset kokemaan ultramatkojen tuskan ja nautinnon, voit kuulla tuoreen jään laulavan rivien väleissä ja yölintujen oopperan suvisella suolla. Reissuraporttien ja tunnelmointien välissä tarjoillaan napakoita vinkkejä retkeilijöille. Lajikirjo ulottuu avantouinnista yösuunnistukseen. Rakkaimpana kaikista on jalat ja järjen vievä retkiluistelu.

Lukijat lähettävät erityiskiitoksia siitä, että tarinoiden siivillä pääsee tunnelmaan niin hyvin mukaan, että välillä luulee tehneensä saman retken itse.

Blogia kirjoittaa elämännälkäinen riippumatossa nukkuja, sarjainnostuja ja maallemuuttaja.”

Terhi Ilosaari

Kokovartalokommando, Joonas Talka

Joonas Talka

YouTube: https://www.youtube.com/kokovartalokommando

”Kokovartalokommandon Youtube-kanava on kallellaan olevaan huumoriin kallellaan oleva (kyllä, luit oikein) retkeily- ja luontoaiheisia seikkailuvideoita laatu määrän edellä suoltava kanava. Yksin tai yhdessä koettuja, niin isoja kuin pieniä luontoseikkailuja koto-Karjalan metsistä aina Lapin tuntureihin ja miksei jonnekin sinne välillekin.”

Joonas Talka

Repullinen retkiä, Sanna-Mari Kunttu

Sanna-Mari Kunttu

Blogi: https://suomenluonto.fi/blogit/repullinen-retkia/

”Olen Kemiönsaarella asuva ympäristösuunnittelija ja eräopasopiskelija. Blogissani keskitytään retkeilyyn niin maalla kuin merellä: välillä liikutaan jalan, paksupyöräillen, hiihtäen, meloen tai retkiluistellen. Säässä kuin säässä, ja vuorokauden kaikkina aikoina. Retkien lisäksi avaan ajankohtaisia luontohavaintoja tai syvennyn paremmin johonkin tiettyyn teemaan. Luonto tarjoaa minulle hyvinvointia ja unohtumattomia elämyksiä ympäri vuoden, ja vuodenaikojen vaihteluissa piilee oma viehätyksensä. Saan luonnosta elinvoimaa, ja haluan siksi toimia luonnon hyväksi ja kannustaa myös muita liikkumaan ja retkeilemään luonnossa.”

Sanna-Mari Kunttu

Lähierä, Kari Rantanen

Lähieräilyä

Blogi: https://lahiera.wordpress.com/

”Artikkeleita luonnossa kulkemisen rajattoman monenlaisista kokemuksista, tavoista, paikoista, näkökulmista ja varusteista. Tallentajana yksi eräinsinööri, joka on möyrinyt siellä luonnon sisässä vasta noin 60 vuotta. Nykyään noin 200 kertaa vuodessa.

Tavoite on yrittää antaa monille muillekin ihmisille kipinöitä löytää luonnosta elämyksiä, ajatuksia, terveyttä ja mielenrauhaa. Laittaa hyvä kiertämään. Maksaa näin takaisin edes jotain siitä kaikesta hienoudesta, mitä on itse luonnosta saanut koko elämän ajan.

Painotus on lähiluonnossa – koska sitä on niin valtavan paljon ja siksi juuri siitä pystyy jokainen ihminen eniten ammentamaan. Toinen erityistavoite on tuoda esiin niitä tavattoman monia erilaisia tapoja ja näkökulmia, joilla luonnosta voi nauttia.”

Kari Rantanen

Caj ”Caide” Koskinen

Caj Koskinen

Blogi: https://www.hutkai.fi/blog/
YouTube: https://www.youtube.com/user/caide78

”Aloitin retkeilyn uudestaan ja tosissaan vajaa kymmenen vuotta takaperin. Suurimmaksi intohimoni kohteeksi tuli pian poluttomat erämaat. Löysin packraftin eli reppulautan 2015, jonka jälkeen pääosin pitkät reissut kuljen reppulautta selässä patikoiden tai meloen pitkin erämaajärviä ja jokia. Kevyt n. 3–4 kg packraft mahdollistaa melomisen kohteissa, joihin ei muuten lihasvoimin pääsisi.

Retkeilypäiviä tulee vuodessa yleensä yli 300 ja ulkona nukuttuja öitä n. 100. Työskentelen myös Scandinavian Outdoorilla sisällöntuottajana ja Packraft Europella asiakaspalvelijana. Eniten käytän aikaa YouTube-kanavani videoiden tekoon, mutta kirjoitan myös Everything Else Is Humbug -blogia. Molemmat ovat englanninkielisiä.”

Caj Koskinen

Hetkiä ja retkiä luonnossa Marjan matkassa, Marja Kares-Oksman

Marja Kares-Oksman

Blogi: https://avecmarja.fi/blogi
Instagram: instagram.com/avecmarja
Facebook: facebook.com/avecmarja

”Olen Marja, elämänmuutoksen myötä EU-byrokratian kiemuroista monitoimiyrittäjäksi päätynyt luonnonystävä, retkeilyn harrastaja ja eräopas. Blogissani Avec Marja, hetkiä ja retkiä luonnossa Marjan matkassa retkeilen Satakunnassa ja Ruka–Kuusamossa. Kerron omia retkeilytarinoitani yksin, perheen tai ystävien kanssa sekä esittelen retkikohteita. Tarjoan matalan kynnyksen retkeily- ja varustevinkkejä. Lisäksi blogissani on matkailuyrittäjyyteen ja vastuulliseen retkeilyyn liittyviä ajankohtaisia asioita sekä pohdintaa eräopasopiskelusta ja elämänmuutoksesta.

Ota oma luontoaskeleesi ja lähde viettämään hetkiä ja retkiä luonnossa Marjan matkassa!”

Marja Kares-Oksman

Outdoor Family, Johanna Kleemola

Outdoor family -tunnelmia

Blogi: https://outdoorfamily.fi/
Instagram: https://www.instagram.com/outdoorfamily.fi/

”Luolia ja merenaaltoja, pieniä polkuja ja tunturipuroja, satumetsiä ja suuria seikkailuja…

Outdoor Family sisältää parhaita paloja viisihenkisen espoolaisperheen luonto- ja liikuntaelämyksistä. Mukana on vaikuttavia kohteita ja uniikkeja kokemuksia – mutta samalla myös yksinkertaista nautiskelua ja pienen pieniä iloja.

Tämän blogin sivuilla fiilistellään koko perheen telttaöitä ja erämökkiretkiä, kuljetaan luontopoluilla ja toinen toistaan kauniimmilla reiteillä. Täällä patikoidaan ja pyöräillään, suppaillaan ja suunnistetaan. Ja pian myös nähdään, millaisille rannoille ummikkoperhe saa ohjattua elämänsä ensimmäisen purjeveneen…

Tervetuloa mukaan poimimaan ideoita ja inspiraatiota aktiiviseen yhdessäoloon lasten kanssa! :)”

Johanna Kleemola

Tervastulia, Asko Ristolainen

Blogi: www.tervastulia.blogspot.fi
Instagram: www.instagram.com/tervastulia

”Olen Asko, 38v perheenisä Joensuusta. Olen syntyperäinen pohjoiskarjalainen ja retkeilen pääosin täällä kotimaisemissani. Minnepä täältä tarvitsee lähteä kun rajaseudulla on laajat asumattomat salomaat ja villinä virtaavat joet. Melojana ja luontokuvaajana vietän paljon aikaa luonnossa. Lähes päivittäin kierrän lähiluonnossa kiikareiden ja kameran kanssa. Luontohetkistä teen lyhyitä somepäivityksiä Instagramiin. Usein retkeilemme myös koko perheellä. Lyhyitä metsäkävelyitä pitemmistä retkistä kirjoitan tarinoita Tervastulia-blogiini. Pyrin jutuissa monipuoliseen kerrontaan innostaakseni kaikenlaisia ihmisiä lähtemään luontoon. Retki voi olla joko helppo päiväretki lasten kanssa tai vaativa pitkä vaellus yksin. 

Retkeilyn lisäksi teen paljon käsitöitä. Blogista löytyy vinkkejä ja kuvallisia kertomuksia retkeilyvarusteiden rakentamisesta ja tuunaamisesta. Sinnikkäimmät rakentajat voivat ottaa vinkkiä vaikka rimakanootin rakentamiseen.”

Asko Ristolainen

Erätaival / Kuukausi yksin erämaassa, Minna Jakosuo

Minna Jakosuon kanava

Instagram: www.instagram.com/minna_jakosuo

”Mulla on instassa tänä keväänä paljon stooreja. Käyn metsässä ja kuvaan siellä. Mut se tärkein: koska tänä koronan vuonna 2020 en pääse opettamaan ihmisille villiyrteistä, jaan vinkkejä ilmaiseksi stooreissa. Leivon ja kokkaan villiyrteistä, annan säilöntä- ja käsittelyvinkkejä.

Stooreissa on myös sekavaa hulluilua, joten ei kannata odottaa asiallista luentotyyppistä kerrontaa…”

Minna Jakosuo

Jalkaisin-blogi, Upe Nykänen

Upe Nykänen

Blogi: https://jalkaisin.fi/
*2009–2018 Jalkaisin-blogi: https://jalkaisin.blogspot.com/

”Olen Upe Nykänen, Jalkaisin-blogin kirjoittaja jo yli 10 vuoden ajan. Blogini retkitarinat kertovat pääasiassa kävelyretkistäni ympäri vuoden. Rakastan niin lähiretkiä kotiseudullani Keski-Suomessa kuin pidempiä patikointi- ja vaellusreissuja kotimaassa (suosikkini: Pohjois-Karjala) sekä kiehtovien kävelyreittien Britanniassa. Pisin reissuni Suomessa oli kesän 2018 vaellus Suomen poikki itärajalta Ouluun. Sen jälkeen aloitin #suomenhalki-retkiketjun kohti Nuorgamia; olen kävellyt valitsemaani reittiä nyt noin kolmasosan eli välin Hanko-Kivijärvi. Tämäkin matka etenee blogissani askel askeleelta.”

Upe Nykänen

Pohjankettu, Kaija Ryytty

Kaija Ryytty

Blogi: http://www.pohjankettu.fi

”Pohjankettu-blogi kertoo yhden naisen retkistä lähellä ja kaukana sekä on väylä harrastuksieni kanavointiin. Koska asun Lapissa Itäkairan kupeessa, jutut keskittyvät erityisesti tänne, joskus poikkean muualla tai saatan tutustua ulkomailla jännittäviin kohteisiin.

Vietän aikaa ulkona mahdollisimman paljon ja haluan blogissani jakaa paloja retkistäni sekä huomioita ja ajatuksia elämästäni luonnon keskellä.”

Kaija Ryytty
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *