Metsästä päivää! Retkipaikan ja Erätaipaleen uusi podcast pyörähti käyntiin – ensimmäisen jakson vieraana Petteri Saario

Retkipaikan ja Erätaipaleen Metsästä päivää -podcast on alkanut. Podcastin emäntänä toimii Minna ”Kuukausi yksin erämaassa” Jakosuo ja isäntänä Retkipaikan perustaja sekä Metsien kätkemä -ohjelman juontaja Antti Huttunen. Podcastin ensimmäisen jakson vieraana on Petteri Saario. Uusi jakso julkaistaan noin kuukauden välein.

Jakosuo ja Huttunen tiesivät tarkalleen, millainen Metsästä päivää -podcastin tulee olla: vieraiden tulee olla kiinnostavia, aiheiden puhuttelevia ja aiheisiin pitää pystyä pureutumaan pintaa syvemmältä. Ensimmäisen jakson vieraana oli Petteri Saario ja aiheina väärin retkeily sekä se, miltä metsä tuntuu.

Saario oli sekä Huttusen että Jakosuon mukaan luonteva valinta ensimmäisen jakson vieraaksi. Suuri yleisö tuntee Saarion muun muassa Ylellä nähdystä Erämaan lumo -televisiosarjasta.

– Antin kanssa molemmat arvostamme Petteriä suuresti. Hänen seurassaan syntyy aina mielenkiintoisia keskusteluita, ja hänen kanssaan on luonteva jutella. Podcastissa keskustelun pitää olla kiinnostavaa ja luontevaa, jotta sitä on mukava kuunnella, Jakosuo kertoo.

Metsästä päivää -podcast-jaksojen etenemistä ei haluta suunnitella ja kontrolloida liikaa, vaan mielenkiintoisten vieraiden kanssa keskustelu saa mieliisti rönsyillä.

– Omien kanavieni kautta sain heti mukavaa palautetta, että podcastia oli miellyttävä kuunnella. Se on minusta todella tärkeää, Jakosuo iloitsee.

Petteri Saario (vas.), Minna Jakosuo ja Antti Huttunen keskustelevat ensimmäisessä Metsästä päivää -podcast-jaksossa muun muassa siitä, miltä metsä tuntuu ja voiko väärin retkeillä.

Seuraavassa jaksossa aiheena retkiruoka

Uusia Metsästä päivää -jaksoja tulee jatkossa noin kuukausittain. Seuraavan jakson aiheena on retkiruoka. Jakosuolla ja Huttusella on mielessään myös useita mielenkiintoisia vieraita tulevia jaksoja ajatellen, mutta heidän nimensä jääkööt vielä arvoituksiksi. 

– Itse haluaisin johonkin jaksoon jonkun Metsähallituksen ihmisen kertomaan heidän näkökulmastaan retkeilyalueidemme sekä niiden rakenteiden ja huollon tilasta. Ihmisillä tuntuu olevan asiasta kova huoli, ja Metsähallituksen ihminen podcastissa voisi tuoda aiheeseen hieman lempeämmän tulokulman kuin jokin kylmä raportti, Jakosuo pohtii.

Huttunen mainitsee tulevien podcast-jaksojen aiheiksi myös muun muassa vastuullisuuden retkeilyssä sekä luontoalan yrittäjyyden.

– Myös muun muassa koirien kanssa retkeilemisestä ovat kuulijat jo ehtineet toivoa juttua, Huttunen vinkkaa.

Metsästä päivää -podcast on kuunneltavissa SoundCloudissa.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.