Retkipitat

Yksinkertainen retkiherkku syntyy, kun nappaa mukaan pitaleipiä ja paistaa niihin mehevän täytteen ulkoilun lomassa joko tulilla tai keittimen pannulla. Pitaleivät voi paistaa itse vaikka edellisenä päivänä, tai ne voi ostaa valmiina kaupasta. Täyteainekset voi laittaa kotona valmiiksi marinoitumaan pakasterasiaan tai minigrippiin.

Tällä kertaa leivoin pitaleivät itse. Se on helppoa kuin heinänteko. Vaikka et olisikaan mikään jauhopeukalo, kannattaa joskus kokeilla. Täytteeksi valikoitui kasvisten ja Lämmin kuppi -tandoorikanakeittopussin yhdistelmä.

retkipitat

Esivalmisteluina pilkoin pari reilun kokoista porkkanaa oikein pieniksi suikaleiksi, silppusin kokonaisen sipulin ja heitin joukkoon vielä reilun kourallisen keitettyjä kikherneitä. Lorautin kasvisten päälle öljyä ja maustoin mustapippurilla, kuivatulla nokkosella, kurkumalla, suolalla ja paprikajauheella. Sekoitin hyvin ja suljin astian tiiviisti.

Kun sopiva paikka kokkailuun löytyi, sulatin pannulla voita ja kypsensin kasvikset. Ripottelin Lämmin Kuppi -jauheen kasvisten sekaan ja sekoittelin huolella. Valutin päälle pari lorausta vettä ja hämmentelin niin kauan, että seos vähän saostui. Sitten vaan kauhalla pitaleivän väliin ja ääntä kohti!

retkipitat-6

Halutessaan täytteeseen voi paistaa myös vaikka kanasuikaleita, silputa aura- tai leipäjuustoa, laittaa lisukkeeksi salaattia tai kerätä maastosta villiyrttejä tilanteen salliessa. Täytteissä vain mielikuvitus on rajana.

Pitaleivät (5 kpl)

  • 2,5 dl vettä
  • 15 g hiivaa (tuore)
  • 1 tl suolaa
  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl öljyä

Murenna hiiva veteen, lisää muut aineet, vaivaa kimmoisaksi, kohota ainakin 30 minuuttia. Kauli litteiksi lätyiksi, paista 250 asteessa kunnes alkavat saada vähän väriä. Peitä heti lämpimänä huolella etteivät kovetu. Leikkaa puoliksi auki ennen retkelle lähtöä.

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.