Isosteel Container, lämpimästi eväät erillään

Termospullossa on juomia ja ruokia kuljetettu jo yli sadan vuoden ajan, kun niiden on haluttu pysyvän lämpimänä. Toisaalta sama eristetty astia on pitänyt juomat myös kylminä. Kun lämpöenergia ei eristeen tai tyhjiön takia pääse siirtymään eli johtumaan, on lämpötilan muutos mahdollisimman pientä. Siksi kuuma pysyy kuumana ja kylmä kylmänä.

Teräksiset termospullot ovat aikalailla täysin korvanneet vanhat lasiset, joiden heikkous oli rikkoutuminen suhteellisen pienistäkin kolhuista.

Yleisimmät termospullot ovat pienisuisia ja selkeästi juomia varten valmistettuja. Ruokatermokset taas ovat laajasuisia astioita, joissa voi nimensä mukaisesti kuljettaa ruoka-annoksia. Kun tila yleensä on vain yksi suuri, oli kiinnostavaa saada Vandernetiltä testiä varten Isosteel Container 1,5L.

isosteel-1744

Kyseessä on suuri kantokahvalla varustettu puolentoista litran teräsastia, jonka sisällä on kolme erillistä muovirasiaa. Kierrekorkilla suljettavia eristämättömiä 200 millilitran astioita on kaksi ja 300 millilitran yksi. Ne pakkautuvat päällekkäin vesitiiviin eristetyn 1,5 litran teräsastian sisään.

Kokeilin pensin pelkällä kuumalla vedellä, jota laskin ison astian täyteen. Se kesti muutaman tunnin kuumana, kunhan ensin ”lämpökäsitteli” astian. Astiaan laskettu kuuma vesi tasaa lämmön ja lämmittää sisäseinän, jonka takia varsinainen tuote, ruoka tai juoma, pysyy pidempään kuumana.

Tuli todistettua, että jo pelkkä ulkoastia on käyttökelpoinen vaikka sopan kuljettamiseen työmaalle vaikka kylmän mehun tai boolin kuskaamiseen kesäjuhliin luonnonhelmaan.

isosteel-1732

Potut ja sattumat siististi erikseen

Kun valmistaja väittää, että muoviset säilytysrasiat tekevät Isosteel Containerista erityisen tuotteen, niin väitteen paikkansa pitävyys täytyi tietenkin kokeilla käytännössä.

Keitin spaghettia, paistoin jauhelihan ja lämmitin kastikkeen. Suljin jokaisen omaan pieneen rasiaansa ja laitoin ne esilämmitettyyn termosastiaan. Termari reppuun ja metsään.

isosteel-1768

Kun muutaman tunnin päästä kaivoin lounaani kämpän pöydälle, oli eväs vielä riittävän lämmin. Parasta oli tyylikäs käytännöllisyys. Annoksen voi asetella lautaselle kuten kotipöydässä, eikä edessä ole sekavaa mössöä.

Samaan mahaan se menee, sanoisi kriittinen, mutta kyllä ruoka maistuu ja tuntuu ihan toiselta, kun sen syö niin kuin on tarkoitettu. Kun ihan vertailun vuoksi olin pakannut samanlaisen aterian myös ”kaikki yhdessä astiassa” -ratkaisuna, huomasi suutuntumalla selvän eron.

isosteel-1758

Spaghetti ei enää ollut al dente, vaan oli imenyt kastikkeesta kosteutta itseensä ja oli liian pehmeätä. Yksittäispakatussa jauhelihassa tuntui maku ja mausteet, eikä se maistunut pelkästään tomaattikastikkeelta, kuten verrokkiannoksessa.

Tärkeitä pieniä yksityiskohtia

Jo sellaisenaan Isosteel Container olisi ihan toimiva, mutta yllätyin positiivisesti paineventtiileistä. Niitä on niin pienissä rasioissa, kuin ison teräsastiankin kannessa. Kun ruoka jäähtyy alipaine vaikeuttaa kansien avaamista, mutta kun venttiilin kautta tasatun paineen on avaaminen helpompaa.

isosteel-1763

Termosastian kannessa olevasta kumireunuksesta tosin saa hyvän otteen, mutta paineventtiilien ansiosta ei tarvitse vääntää hampaat irvessä.

Toinen huomaamani kätevä asia on muovirasioiden mikron kestävyys. Kun ruoka on tehty valmiiksi, annostellaan se rasioihin ja laitetaan jääkaappiin. Ennen päiväretkeä lämmitin kipot mikrossa, suljin kannet ja pinosin ne termosastian sisään.

isosteel-1736Hyvin toimivaa ja siistiä. Kun saavuin kotiin, oli kaikki helposti puhdistettavissa astianpesukoneessa.

Hinta: noin 45 euroa

Lisätiedot: www.vandernet.com

Teksti: Joppe Ranta Kuvat: Joppe Ranta

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.