Nikka Curved Fit – Fjällrävenin naisten housut muodokkaammalle vartalolle

Sain Fjällräveniltä testattavakseni merkin muodokkaammille naisille suunnitellun housumallin, Nikka curved fitin. Käytin testin ajan housuja käytännössä kolme viikkoa yhtäjaksoisesti, kun olin vaelluksella Pohjois-Lapissa.

Olin sovittanut mallia etukäteen ja totesin pikaisen kokeilun perusteella kokoni olevan 38. Sillä siis mentiin.

20150827_134625Housuissa on yhdistetty hienosti stretch-kangasta ja Fjällrävenin omaa tuttua G-1000-materiaalia. Stretch on sijoitettu paikkoihin, joissa venytystä eniten tarvitaan, kuten takamuksen yläosaan, reisien sisäreunoille ja sääriin plus polvitaipeisiin.

Vanhvempi G-1000 on suojaamassa paljolle kulutukselle joutuvia osia, kuten takamusta, säärten sisäosia ja polvia.

IMG_8293Housuissa on mukavasti taskuja. Molemmissa reisissä on taskut, vasemmalla kapeampi G-1000-materiaalia oleva tasku ja oikealla leveämpi joustavaa materiaalia oleva tasku, jonka sisällä on vielä erillinen joustotasku. Perustaskut lähellä vyötäröä ovat vetoketjulla suljettavat ja reilun kokoiset.

Vaelluksen ajan pidin vasemmassa kapoisessa taskussa nenäliinapakettia, oikeassa taskussa puhelin kulki taskun sisällä olevassa joustotaskussa ja isommassa osassa milloin mitäkin pähkinäpussista villasormikkaisiin. Tasku venyi todella isoksi tarvittaessa. Siinä kulkisi hyvin vaikkapa kompassi ja karttakin.

IMG_8290Vyötärönauhassa oli myös miellyttäviä yksityiskohtia, kuten tuplanapitus, jonka ansiosta housut istuvat päällä kauniisti. Vyölenkkejä on tiuhaan ja yhdessä etulenkissä on pieni jatkolenkki vaikkapa puukolle tai kuksalle.

IMG_8292Housuissa on korkea vyötärö. Takaa housut ovat korkeammat kuin edestä. Tämän piirteen ansiosta alaselkä ei loista paljaana kumarrellessa tai kyykistellessä.

Lahkeet on ommeltu ns. raakapituuteen ja ajatus on, että ne voi kukin mieleisensä mittaiseksi ommella itse tai ompeluttaa ammattilaisella. Itse en kokenut vähän ylipitkiä lahkeita haitaksi, vaan vedin ne vaelluskenkien sisältä vähän pussille. Silloin lahkeet eivät kastuneet aamukasteisessa varvikossa eikä likaantuneet soita ylittäessä.

IMG_8309Housuissa on perinteiset värivaihtoehdot musta, hiekka, oliivi ja uutena värinä tumma viininpunainen. Itselläni oli testissä hiekanväriset ja olin yllättynyt, miten puhtaana housut pysyivät ennakko-odotuksistani huolimatta.

F89638-220_0Muotoiltujen retkeilyhousujen paino koossa 38 on 400 grammaa. Housujen G-1000-kohdat voi halutessaan vahata vedenpitäviksi. Koko 38 tuntui käytössä minulle hieman liian isolta, vaikka se sovittaessa olikin hyvä. Olisi melkeinpä pitänyt valita yhtä kokoa pienempi, mihin olen Fjällrävenin muissa housuissa tottunut. Housuissa on niin paljon joustavuutta, että koko tuntui hieman liian isolta. Etenkin vaelluksia ajatellen liian iso koko voi ikävästi valahtaa liian alas ja jäädä rinkan vyön alle kurttuun.

Pidin housujen antamasta vapaudesta liikkua täysin omien halujen mukaan. Etenkin vyön kanssa housut ovat erittäin miellyttävät.

IMG_7822

Lisätietoja www.fjällräven.fi

Osta Fjällräven Nikka Trousers Curved -housut Scandinavian Outdoor Storesta!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.