Salomon polkujuoksutrikoot Kuva Terhi Jaakkola

Mitä reisijarrut tekevät juoksuhousuissa? Testissä Salomon Intensity long tight -trikoot

Yhteistyössä Salomon

Juniorivuosinani juoksin kirjavimmasta löytämästäni kankaasta ommelluissa trikoissa, kunnes pinnassa oli enemmän teippiä ja paikkaa kuin alkuperäistä kangasta. Mitä kirjavammat trikoot, sen varmemmin ne päätyvät edelleen jalkaani lenkkipolulle. Miten voisin kirjoittaa arviota housuista, joiden väri on jotain tunkkaista ruosteen, mustikan ja luumun välimaastoista?

Salomon polkujuoksutrikoot Kuva Tom Toivonen

Onneksi on monta taskua, joihin asetella geelejä ja avaimia. Mahdollisuus hetken vetkutteluun.

Syyskuinen aamu houkuttelee pysymään vielä hetken toppatakin uumenissa. Metsän kutsuva tuoksu voittaa uneliaan hytinän. Ensimmäiset askeleet polulla kertovat, miten hienoa on juosta varusteissa, jotka on suunniteltu nimenomaan juoksemiseen. Mistään ei tarvitse nykiä eikä nostella. Vyötärö on rakennettu leveästä kaistaleesta, joten yksikään ikävä nyöri tai nuora ei yritä rakentaa vyötäröä siihen, missä sitä ei ole. Jos pidät housuissasi korkeasta vyötäröstä, tämä malli ei ehkä ole paras valinta, vyötärö on aika matala.

Salomon polkujuoksutrikoot Kuva Terhi Jaakkola

Trikoisssa on tilavat taskut molemmilla puolilla. Yhteen taskuun mahtuu hyvin kaksikin geeliä. Takataskun materiaali joustaa niin hyvin, että kyytiin saa avaimen lisäksi myös puhelimen. Takatasku on kuitenkin niin alhaalla, että puhelimen paino voi häiritä. Jos käytössä on alas asti laskeutuva juoksureppu tai -liivi, on taskun paikka erinomainen.

Syksyllä saapuvat ensin pimeät illat. Heti perässä loikkii aamu tai ilta, jolloin tajuaa olevansa liikenteessä ilman lamppua ja heijastimia. Onneksi monissa ulkoiluvaatteissa ovat heijastimet valmiiksi mukana. Niin myös näissä trikoissa.

Mitä ensikuulemalta turhaksi ajattelemaasi asiaa ilman et haluaisi elää? Ajattelinko joskus puhelimen kameraa typeräksi keksinnöksi? Salomon Intensity Long Tight -esittelyteksti kertoo reisiin printatusta kumisesta kuvioinnista, jossa kädet pysyvät mukavasti ylämäkeä tunkatessa. Kuulostaapa ällöttävältä. Kumihousut. Ensimmäisessä jyrkässä polkumäessä kädet hakeutuvat reisiin. Kumipinta pitää. Vaikka kumisen kuvioinnin sijainti ei mielestäni ole täysin optimi, pelkään, etten voi enää juosta mäkisillä reiteillä ilman reisijarruja.

Salomon polkujuoksutrikoot Kuva Tom Toivonen

Käsille printatut kumiset kuvioinnit reisissä tuntuivat typerältä idealta, mutta jo ensimmäisen ylämäen jälkeen ymmärsin kaipaavani jatkossa näitä kaikkiin polkuhousuihin.

Aurinko kiipeää aamumäkeään ja osoittelee huomiovalolla ruskaan valmistautuvaa maata. En ole housuineni metsässä kirkuva liikennemerkki, vaan kauniisti näreeseen sointuva olento. Haluan poseerata kanervan kanssa, asetella punastuneita mustikanvarpuja taskuihini, istua tummanpuhuvassa karhunsammalessa, koska kaikki nämä vain sopivat niin käsittämättömän hyvin yhteen housujeni värin kanssa.

Salomon polkujuoksutrikoot Kuva Tom Toivonen

Hyvät heijastimet kulkevat automaattisesti mukana.

Suosittelenkin Salomonin kumikoristeisia housuja erityisesti kuulaan kirpeässä, syksyisessä metsässä juoksuun. Hetkeen, jolloin kaikki on sopivan tummanvihreää ja aika lailla punastunutta. Ehkä jopa sinä? Minä ainakin olen.

En löydä housujen värille nimeä. Päädyn etsimään oikeaa määritelmää Tikkurilan Tunne-värikartan 263 värin joukosta. Ja siellä se on: renessanssi.

Salomon polkujuoksutrikoot Kuva Tom Toivonen

Syksyllä on mahdotonta juosta metsässä. Kaikki yritykset päätyvät lopulta marja- ja sienimättäille.

Korjaan suositustani, jos haluat kokea olevasi metsässäkirmaajan lisäksi myös poikkeuksellisen laaja-alainen tieteen- ja taiteen tuntija – siis oikea renessanssi-ihminen, joka sointuu kauniisti syksyiseen metsään, hankkiudu näihin housuihin!

Lue lisää: Salomon Intensity long tight

Jälkikirjoitus: Housuja saa myös mustana.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.