Kannettavat retkinuotiot testissä, osa 2: Blackfyre Retkituli

Muutama viikko sitten testasimme Retkinuotiota, ja tällä kertaa on vuorossa toinen osa kannettavien nuotoiden testisarjassa: Lohjalta ponnistava Blackfyre Retkituli. Testipaikaksi valikoitui Lohjan Karnaistenkorpi, josta löytyy retkeilijöille parikin mukavaa tulipaikkaa.

Jos Retkinuotio nojasi enemmän käsiteltyyn puuhun, on Retkitulen lähestyminen luonnollisemman tuntuinen. Lähtökohtana on kuiva koivunpätkä, johon on leikattu sitten ristkikkäin neljä leveähköä rakoa. Näiden väliin on pujoteltu steariinissa kastetun kartongin pätkä, jonka avulla nuotio saadaan syttymään. Retkinuotiossakin kaipaamaani Kahvaa ei ole Blackfyren Retkitulessakaan, mutta pakkauksena toimiva paperikassi hoitaa tämän puutteen pois päiväjärjestyksestä.

Perusidea on simppeli. Klapien sijaan yksi kannettava esine, joka syttyy helposti ja toimii myös jalustana ruuanvalmistusvälineille. Ensimmäisestä haasteesta, eli sytytyksestä Retkituli selvisi hienosti. Hetken aikaa loimuttuaan tuli oli kyllin suuri ja asetimme valurautapannun pöllin päälle ja siihen asettuikin jämerästi. Ei keikkunut.

Pannulla käväisivät ensin kasvikset ja sitten sämpylät, joiden väliin kasvikset sujahtivat.


Sämpylöitä syödessämme valurautapannu vaihtui nokipannuun, jolle Retkituli tarjosi yhtälailla jämerän tuen. Kotvaa myöhemmin nautittavanamme oli valmista nokipannukahvia.

Tulessa riitti vielä jerkkua makkaran tai vaahtokarkkien paistamiseen hiilloksella. Kaikkinensa hieman tuulioloista riippuen Blackfyre palaa noin tunnin ajan, eli oikein passelisti retkiruokailuun ja eväiden nauttimiseen.

Paras ominaisuus on ehdottomasti se, että pannut voi asettaa suoraan tulen päälle ilman mitään virirtelmiä. Hyvää siinä oli myös nuotiomainen tunnelma.

Kenelle? Kokemattomalle tai helppoa ratkaisua hakevalle varmatoiminen ja mukana kannettava ratkaisu, josta ei jää roskia.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.