Testissä Savotan uusi risukeitin, Happy Stove

Saimme Retkipaikkaan testiin Savotalta uuden Happy Stove -risukeittimen. Risukeitin on juuri ilmestynyt myyntiin jälleenmyyjille, ja hintaluokaltaan se on noin 30 euroa. Tuote on kotimainen, ja myyntipakkausta koristelee Avainlipputuotteen tunnus.

Risukeittimen mukana tulee kätevä Cordura 1000D -kankaasta tehty kuljetuspussi. Pussin sisäosa on päällystetty polyuretaanilla. Pussin voi ripustaa reppuun tai rinkkaan, tai vähän tilaa vievänä paketin voi laittaa vaikkapa repun sivutaskuun. Säilytyspussi on tärkeä, koska nokiset keittimen osat suttaavat muuten paikat, ja terävät reunat repivät muovipussin.

Itse risukeitin koostuu seitsemästä laserleikatusta, ruostumattomasta teräksestä valmistetusta osasta. Kuulostaa vaikealta palapeliltä, mutta ei se sitä ole. Kaksi pienintä palaa muodostavat ristikon keittimen päälle, joka kannattelee kattilaa tai kahvipannua. Seinäpaloja on neljä, ja yksi pala menee keittimen pohjalevyksi. Palojen kasaus on ihan näppärää, ja keitin tuntuu tukevalta.

Purettaessa risukeitintä takaisin osiin sormet hiukan likaantuvat, joten varmaankin kannattaa jatkossa kasata paketti niin, että nokiset osat ovat aina sisäpuolella, jottei koko paletti mene aivan nokiseksi.

Happy Stovessa liekki tuntuu palavan hyvin, ja ilmanottoreiät ovat oikeissa paikoissa. Kun kattilaa tai vastaavaa ei ole vielä kasan päällä, saa keittimestä helposti komeat lieskat.

Polttelin ensin hetken aikaa ilman ristikkoa, jotta pohjalle tulee reiluhko kasa hiillosta. Pienemmät märät risut tuntuivat palavan iloisella liekillä.

Kun kattilan asetti keittimen päälle, sai tulta välillä auttaa puhaltelemalla syöttöaukkoon. Risut eivät olleet kuivimmasta päästä, ja tuulta ei liiemmin ollut apuna. Tuli kuitenkin pysyi pienellä vaivalla kuumana, ja 6 desiä vettä kiehui lopulta melko helposti.

Mallista riippumatta risukeittimen alla on aina hyvä olla palamaton alusta. Lisää risukeittimiin liittyvästä turvallisuudesta voit lukea Luontoon.fi-sivustolta.

Risukeitin on todella mukava tapa päästä tulistelemaan pienoiskoossa, ja veden keittäminen on hauskaa puuhaa. Risukeittimen kanssa saa päiväretkelle tehtyä kivan tulistelutauon, vaikkei tulipaikkaa olisikaan.

Savotan Happy Stove -risukeitin toimi hyvin. Tuli paloi hyvällä liekillä, ja märätkään risut eivät tehneet älytöntä savua. Pieni koko ja paino ovat iso plussa, eli tätä voi pitää mukanaan vaikka ihan varakeittimenä. Jos hakemalla haetaan jotain negatiivista, voisi se olla sormien suttaantuminen keitintä takaisin säilytyspussiin pakatessa. Varmasti pienellä harjoittelulla pakkaaminenkin onnistuu vain osien reunoista kiinni pitäen.

Itse pidin Happy Stove -risukeittimestä niin paljon, että jää kyllä omaan käyttöön.

Tekniset tiedot:

Materiaali: Laser-leikattu rosteriteräs
Mitat: Korkeus 14cm , leveys 14cm, syvyys 14cm
Paino: 250g

Kuljetuspussin materiaali: 1000D Cordura, PUR pinnoitettu
Kuljetuspussin ja pakatun keittimen mitat: Korkeus 15,5cm, leveys 14cm, syvyys 1cm
Kuljetuspussin paino: 30g

Osta Happy Stove Scandinavian Outdoor Storesta!

2 replies
 1. Nuori retkeilijä
  Nuori retkeilijä says:

  Älyttömän hyvä keitin kaikin puolin muuten, mutta nokea kertyy kylkiin. Olen heti ekan paistokerran jälkeen kantanut risukeittimen mukana ohuita puutarhahanskoja, eipähän ainakaan kädet nokeennu.
  Keittimen mukana tuleva pussi estää repun sotkeutumisen, se on hyvä juttu.
  Suosittelen silti kaikille! Suomalainen ja kestävä tuote.

  Vastaa
  • Jonna Saari
   Jonna Saari says:

   Hei Nuori retkeilijä ja kiitos kommentistasi! Mukava kuulla, että olet ollut tyytyväinen tähän risukeittimeen. Puutarhahanskat kuulostavat hyvältä vinkiltä 🙂

   Terkuin Retkipaikan puolesta, Jonna Saari

   Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.