Testissä Hilleberg Nallo 2 GT

Aikaisemmin minulla on ollut laavu vaelluksia varten sekä vanha ja perintönä saatu melko painava Haltin teltta melontojen ja saaristoyöpymisten varalta. Kun uskollisesti palvellut teltta alkoi päästää vettä sisään viime syksyn melonnoilla, totesin, että on aika hankkia uusi teltta.

Päätin hankkia kahden hengen teltan, joka kestäisi tuulta sen verran, että sillä uskaltaisi yöpyä saaristossa, mutta olisi myös tarpeeksi kevyt otettavaksi mukaan vaelluksille.

Telttaa valitessa on pakko tehdä erilaisia kompromisseja. Pitää miettiä teltan painoa, kestävyyttä ja sisätiloja. Itse päädyin lopulta Hilleberg Nallo 2 GT -telttaan. Teltta on Hillebergin Red Label -sarjaa, joka on Hillebergin kevyiden, neljän vuodenajan telttojen linja. Mietin myös kolmen hengen versiota kyseisestä teltasta, mutta käydessäni katsomassa telttaa päädyin kahden hengen versioon. Tilasin teltan Scandinavian Outdoorstoresta, joka on partiolaisten omistama ulkoilukauppa.

”Red Label tents are ideal for trips in any season where lighter weight is the priority and are quite capable of standing up to challenging terrain and conditions.”
europe.hillberg.com

Nallo2GT-06

Absidin saa auki myös sivulta, mikä on yllättävän kätevä ominaisuus, kun tarvitset jotain rinkasta.

Mikä ihmeen GT?

GT tarkoittaa Hillebergin teltoista puhuttaessa pitkää absidia eli eteistä. Tämä teltta on siis pitkällä absidilla varustettu versio palkitusta Hilleberg Nallosta. Itse halusin pitkällä absidilla varustetun teltan, jonka eteisessä pystyy säilyttämään nukkujien rinkkoja ja huonon sään sattuessa tilaa riittää myös, telttavamistajien ohjeiden vastaisesti, ruuanvalmistukseen. Nämä ominaisuudet täyttyvät Nallo GT:ssä todella hyvin.

Paino

Teltta painaa 2,9 kiloa ja minimipaino on 2,6 kiloa. Minipainolla tarkoitetaan teltan painoa ilman kiiloja. Painon kyllä huomaa rinkassa, mutta teltta on kuitenkin sen verran kevyt, että sen raaskii ottaa mukaan myös yksin vaeltaessa. Jos matkassa on kaksi, voi toinen ottaa kepit ja kiilat ja toinen itse teltan.

Nallo2GT-05

Kaaret on merkitty selkeästi.

Teltan pystytys

Teltan pystytys on helppoa. Ensin toinen pää kiinni kahdella kiilalla, minkä jälkeen väreillä merkatut kaaret omiin kanaviinsa. Halutessaan telttaan voi hankkia toiset kaaret ja käyttää telttaa tuplakaarilla. Tällöin teltta kestää myös mahdollisen lumikuorman.

Seuraavaksi teltta toisesta päästä kiiloilla kiinni ja enää telttanarujen kiristys. Kun telttanarut ovat kunnolla kiinni, kestää teltta myös tuulta kiitettävästi.

Sisäteltta nousee samalla ulkoteltan kanssa, jos sitä ei ole irroittanut ulkoteltasta. Jos haluaa pystyttää pelkän sisäteltan, tarvitsee erikseen myytävät kaarien pidikkeet.

Nallo2GT-04

Tuuletus

Teltan tuuletus onnistuu kiitettävästi käärimällä toisen teltan päistä ylös. Tuli myös kokeiltua, ettei rankkakaan sade pääse telttaan sisälle sateen yllättäessä, vaikka pääty olisi kääritty. Sisäteltan korkea ammemallinen pohja pitää tästä huolen.

Toisessa päässä on suuri tuuletusaukko, jonka avulla pystyy säätelemään teltan tuuletusta. Tarvitteassa myös teltan oven tai vaikka koko päädyn saa käärittyä sivuun.

Nallo2GT-10

Absidin päädyn saa rullattua täysin sivuun ja kiinnitettyä nauhoilla.

Käyttökokemuksia

Jos telttaa aikoo käyttää talviaikana, suosittelen hankkimaan telttaan tuplakaaret. Teltan kaaret antavat nimittittäin hieman periksi raskaan lumikuorman alla. Yksikään kaari ei katkennut tai mitään muutakaan vakavaa ei käynyt, mutta en usko, että teltan kaaren katkeaminen olisi ollut kaukanakaan.

Muutoin teltta toimii tasaisen varmasti vuoden ympäri. Ja ainakin vielä puolen vuoden ja alle viikon reissujen jälkeen teltta tuntuu tilavalta ja mukavalta käytössä. Kahden hengen teltaksi siihen mahtuu poikkeuksellisen mukavasti kaksi henkeä nukkumaan.

Saa nähdä muuttuuko mielipide ensi kesän ja puolentoista kuukauden aikana, jonka tulen viettämään teltassa. Mutta tämän puolen vuoden aikana kertyneen kokemuksen perusteella otan teltan ilomielin mukaan kesän matkoille.

Teltan hinta: 980€

Lisätietoja teltasta saatavilla englanniksi tästä linkistä.

Osta Hilleberg Nallo 2GT Scandinavian Outdoor Storesta!

 

 

 

4 replies
 1. Matti
  Matti says:

  Miksi valitsit kahden hengen version? Itse päädyin viime kesänä Nallo 3 GT:hen sen takia, että ero painossa ja hinnassa oli pieni ja perhekäytössä suurempi koko on parempi. Olen kyllä raahannut sitä myös yksinvaelluksilla. Omien kokemuksieni perusteella ulkoteltan sisäpinta kostuu melko paljon jos vain takaa lieve on ylhäällä ja edestä venttiili auki. Olen suunnitellut tekeväni absidin kokoisen maavaatteen, jos se auttaisi kondensaatioon.

  Vastaa
  • Nestori Mäntysaari
   Nestori Mäntysaari says:

   Harrastan melontaa ja kajakkiin mahtuu rajallinen määrä tavaraa. 3 hengen pakkauskoko on sen verran suurempi että sillä on vaikutusta kajakkia pakatessa ja tästä syystä päädyin kahden hengen versioon.

   Ja mitä kondensaatioon tulee. Itselläni oli samanlainen ongelma alkuun, mutta ongelma ratkesi kun levitin absidiin avaruushuovan maavaatteeksi. Joten uskoisin maavaatteen ainakin helpottavan kondensaatiota.

   Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.