Testissä TomTom Adventurer -ulkoilukello

Ulkoiluun suunniteltu TomTom Adventurer -kello istuu hyvin ranteeseen. Testaajana toiminut henkilö käytti kelloa kuukauden ja kokeili sen ominaisuuksia niin juoksussa, patikoinnissa, kahvakuulatreenissä, hiihdossa kuin normaalissa päivän liikkumisessakin.

TomTom lähetti kellon testiin Retkipaikalle.

Kello laskee askeleet, matkan, kalorit ja sykkeet. Erillistä sykevyötä ei tarvita, koska kello mittaa antureillaan sykkeen suoraan ranteesta. Myös unen määrä mitataan. Akku kesti perusmenossa pari viikkoa, mutta jos käytti toimintoja, piti kello ladata noin kerran vuorokaudessa. Lataukseen oli oma erillinen johtonsa.

Kelloon voi myös ladata musiikkia. Bluetooth-toiminnolla toimiva musiikkisoitin on kätevä ominaisuus, mutta syö akkua aika paljon. Musiikkia kuunnellessa virta loppui ilman ennakkovaroittelua kahden tunnin jälkeen. Tuolloin oli käynnissä myös hiihtotreenin mittaus.

Musiikkia mahtuu laitteeseen 500 kappaletta, muistia oli 3GT. Testissä kuulokkeina oli JBL:n sporttikuulokkeet. Äänen laatu oli erittäin hyvä.

Puhelimeen ladattiin TomTomin oma appsi, joka yhdistettiin kelloon bluetoothilla. Puhelimesta pystyi tällöin seuraamaan liikkumista kartalla, ja siinä näkyivät faktat treenin etenemisestä.

Kelloon tulee valo, kun näytön päällä pitää hetken ajan vaikka kättä. Navigointi tapahtuu yhtä isoa näppäintä koskettamalla. Käytössä ja akunkestossa ei ollut mitään eroa, vaikka kelloa testattiin myös kipakalla pakkasella.

Vaellusohjelmaa käytettäessä on hyvä, että päivän päätteeksi näkee tarkan mitan kuljetusta reitistä, ja että reitti piirtyy myös kartalle, joka jää talteen ohjelmaan.

Vaellustilassa akku kestää 10 tuntia, joten se on riittävä vaelluspäiväksi. Kellon pystyi lataamaan täyteen ladatusta 10 000 Mah:in varavirtapankista 10 kertaa, joten virtaa riittäisi kunnon vaelluksellekin.

Vaellustilassa sovellus näyttää myös korkeuden, mistä on iloa ja hyötyä retkeillessä. Vaelluksen jälkeen saa hyvää tietoa kulutetuista kaloreista ja keskinopeudesta, mikä helpottaa seuraavien reissujen suunnittelussa ja opettaa oppimaan omasta retkeilystään.

Kello kestää vettä, se kädessä voi vaikka uida.

Plussat:

  • Mukava kädessä, kelloa tuskin huomaa.
  • Helppo käyttää.
  • Luvattu akunkesto / todellisuus
  • Hyvä musiikkisoitin.

Miinukset:

  • Latausjohdon liitin (kellon on oltava tietyssä asennossa, ei voi ladata liikkuessa).

Kaikenkaikkiaan kello ylitti odotukset helppokäyttöisyydellään ja mukavuudellaan. Testiajan jälkeen voi luottavaisin mielin lähteä tositoimiin vaikka pidemmälle vaellukselle.

Lisätietoja TomTomin sivuilta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *