Testissä: Ekobox-lounaslaatikko

Repussa kuljetettaessa eväspähkinät ropisevat hauskasti pienimmässä sisuslaatikossa. Mieleen palaa muistoja alakoulun ensimmäisiltä luokilta, kun metallinen kynäpenaali vahingossa tipahti lattialle kohtalaisen äänekkään kolinan saattelemana.

Ekoboxin sulkemissysteemi on napakka, omassa kappaleessa tosin toinen hakanen oli valmiiksi hieman vääntynyt ja laatikkoa sai yrittää auki kahdella kädellä. Ei kovin kätevää tai turvallista, jos sisällä on helposti leviävää ruokaa. Vesitiivis ei maatuskamainen laatikko ole.

ecobox2

Ruostumatonta terästä olevan Ekoboxin vyöte muistuttaa tuotteen olevan vapaa muovituotteissa käytettävästä bisfenoli A:sta.

Myöhemmin tosin huomasin Ekoboxin verkkosivuilta ohjeen, jonka mukaan hakasia uskaltaa uudelleensäätää jopa pihdeillä. Kätevää! Ohje täältä.

Yhteensä hieman alle litran vetoisen eväslaatikon suurin lokero on täsmällisesti mitoitettu ruisleivälle. Pienimpään setin laatikkoon mahtuu noin 1,5 desin edestä sisältöä, kahteen suurempaan 3,5 ja 4,1 desilitraa.

Boksin vyöte mainitsee eväslaatikon myös “fire safeksi”. “Lounaslaatikko taukopaikan liekkeihin vaelluksella, kätevän kuuloinen konsepti”, ajattelin ensin. Hetken ajatustyö johti pohtimaan metallin todennäköistä nokeentumista ja ensiajatukset paljastuvatkin liian hyviksi ollakseen totta.

ecobox1

Eväsleipä sopii lounaslaatikkoon juuri, eikä melkein.

Tuotteen nettisivuilla suositellaan korkeintaan noin 175 celsiusasteen lämpöä uunissa, retkikeittimessä tai “toaster ovenissa”. Ei siis nuotiokamaa, eikä itseäni ajatus mustuneesta ja tahrivasta eväslaatikosta houkuta. Lämmitysominaisuudet jäävät siis testaamatta.

Käsinpestynä boksi kuivui ilman toisinaan metalliesineisiin jääviä rantuja. Lounaslaatikko on tuoteselosteen mukaan myös tiskikoneenkestävä.

ekobox3

Ekobox sopii pieneenkin käteen. Kauniisti kiiltävässä metallissa näkyvät tahrat, naarmut sekä keltatakkinen reippailija.

Grammanviilaukseen tai tarkalle pakkaajalle suorakulmiomainen, puolisen kiloa painava laatikko ei liene se kätevin, mutta kevyempään päiväretkeilyyn tai rehelliseen eväsretkeilyyn varsin oivallinen ja tyylikäs tapaus.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.