Parempi makkararuoka nuotiolla

Kaikki maistuu paremmalta nuotiolla. Tässäkin ruuassa kaikki ainesosat ovat ihan tavallisia, mutta joku taika siinä on, että maistuu ihan taivaalliselle. Jos haluaa vielä vähän lisämakua, kannattaa kävellä ensin kaikki tarvittavat ruuanlaittovälineet mukanaan läpi soisen metsän. Nälkähän siinä tulee! Kokeiltu on.

makkararuoka7

Tarvitset ruokaan:

  • punaista kevätsipulia 3–4 kpl
  • kaksi eriväristä makeaa suippopaprikaa
  • kesäkurpitsan
  • chorizo-makkaraa
  • varrellisen nuotiopannun
  • lastan tapaisen
  • nuotion
  • puukon

makkararuoka3

Aluksi on pilkottava kaikki. Voit tehdä juuri niin isoa tai pientä palaa, suikaletta ja lohkoa kuin haluat. Makkarat kannattaa leikata vähän viistoon, jotta pintaa tulee enemmän esiin. Ja näyttäähän se aika paljon fiinimmältä muutenkin!

makkararuoka4

Kaikki muut pilkkomukset voi laittaa sekaisin, mutta makkarat laitetaan erilleen. Ne paistetaan ensin. Makkaroista irtoaa paistettaessa rasvaa, joten voita ei tarvita. Kun makkarat näyttävät kypsiltä, ne siirretään odottamaan, mutta pyritään jättämään rasva pannuun. Sillä rasvalla kasvikset paistuvat meheviksi.

makkararuoka5

Kun kasvikset alkavat näyttää valmiilta, lisätään makkarat takaisin pannuun. Annetaan muhia hetki yhdessä ja kauhotaan lautasille.

makkararuoka9

Kyytipojaksi sopii olut ja vapaaseen käteen pala hyvää ruisleipää.

makkararuoka10

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.