Johanna Valkama

Johanna Valkama (s.1982) on kotoisin Tampereelta ja asuu nykyään Nokialla aviomiehensä ja kahden poikansa kanssa. Vapaa-ajallaan hän harrastaa luonnossa liikkumista, hevosurheilua, vaeltamista ja retkeilee lastensa, suomenpystykorvansa Tulenliekin ja lämminverihevostensa kanssa.

Johanna Valkama on Otavan kirjailija. Metsän ja meren suku on hänen rautakauden Pohjolaan sijoittuva historiallinen kirjasarjansa, jota värittävät taianomainen pohjoisen luonnon kuvaus, romanttinen seikkailu sekä suomalainen ja skandinaavinen mytologia.

Miniblogit Retkipaikka.fi -sivustolla

Linnavuoren Tuuli ja rautakauden Pohjois-Häme on neliosainen miniblogi, joka ilmestyy kesän 2017 aikana kokonaisuudessaan Retkipaikka.fi -sivustolla. Linnavuoren Tuuli (Metsän ja meren suku II, Otava 2017) on itsenäinen jatko-osa romaanille Itämeren Auri (Metsän ja meren suku I, Otava 2016). Retkipaikan miniblogissa kirjailija kertoo häntä innoittaneista esihistoriallisista luonto- ja muinaismuistokohteista Pirkanmaalla ja Hämeessä.

Itämeren Aurin matkassa muinais-Hämeeseen ilmestyi kesän 2016 aikana Retkipaikka.fi-retkeilysivustolla. Itämeren Auri (Otava 2016) on rautakauden Pohjolaan sijoittuva romanttinen seikkailuromaani, jonka tapahtumapaikat sijoittuvat muinaiseen Hämeeseen ja Pohjoismaihin. Retkipaikan miniblogissa Johanna Valkama kertoo häntä kiehtoneista Kanta-Hämeeseen sijoittuvista luonto- ja muinaismuistokohteista.