Noora-Mari Iisakkala

Merikarvian merellisestä maisemasta kotoisin olevana ja mökkeilykesiä järven rannalla viettäneenä, en voisi koskaan kuvitella asuvani kovinkaan kaukana vesistöistä. Rannoilla lähes aina tuuli riepottelee kulkijaa ja samalla se tuulettaa ajatuksia pääkopassa. Mieli rauhoittuu ja murheet unohtuvat.

Tällä hetkellä asustan perheeni kanssa Porin kupeessa ja pääsääntöisesti retkeilen yhdessä kahden tyttäreni ja mieheni kanssa. Nautimme luonnosta monin eri tavoin. Lasten kanssa tutkimme luontoa retkeillen, yöpyen luonnonhelmassa, laiturilla kaloja narraten ja keksien leikkejä metsän keskellä. Kerään luonnosta reppuuni marjat ja parhaiden sienipaikkojen äärelle voin polkaista vaikka maastopyörällä polkua pitkin. Kamera roikkuu mukana lähes aina, jos ei muuten niin ainakin puhelimen kameralla yritän tallentaa jokaisen mieleenpainuvan hetken. Kuvat toimivat minulle kuin tuliaisena luontoretkiltä.

Toivottavasti pystyn jatkossa kirjoituksillani innostamaan muitakin perheitä lähtemään luontoon ja kokemaan itse luonnon tuoman rauhan ja häkellyttävät maisemat. Luontoon lähtemiseen ei tarvita ihmeitä ja kun kerran lähdet, jäät mitä luultavammin koukkuun. Meidän perheen retkeilyssä ”luonnonnälkä” näkyy monesti siinä, että kerralla olisi nähtävä kaikki upeat maisemat ja kohteet. Aivan kuin ne olisivat katoavaa luonnonvaraa. Onneksi näin ei kuitenkaan ole, vaan paikalle voi palata yhä uudelleen ja uudelleen.