Härkistortillat – tämä kasvisherkku kelpaa kaikille

Toisinaan retkellä tai lyhyehköllä vaelluksella on mukavaa nauttia vähän parempaa ruokaa. Tällä kertaa lähdimme kaksistaan Salamajärven kansallispuistoon ja pakkasimme ruuaksi kaikkea muuta kuin pastaa. Pelkkää luksusta.

tortillat-2

Kokkailu jäi aina iltaan, joten homma piti hoitaa otsalamppujen ja nuotion valossa. Päätimme kokeilla Härkistä, joka on uusi kasvisvaihtoehto jauhelihalle. Härkis on jo valmiiksi kypsä tuote, joten se lisätään ruokaan vasta ihan lopussa. Löysimme päivällä vähän suppilovahveroita, jotka käytimme tietenkin täytteeseen.

tortillat

Mukana rinkassa oli tortillalättyjä, wokkivihanneksia, taco-mausteseos, punasipulia, smetanaa ja tietenkin Härkistä. Lokakuun viileät kelit sallivat kuskata mukana ihan mitä tahansa, rinkassa oli aikalailla jääkaappikelit ja öisin kävi pakkasella.

tortillat-3

Homma alkoi sienien kuumennuksella niin, että nesteet haihtuivat pois. Sen jälkeen pannuun lisättiin reilusti voita. Lettupannu on kätevä reissussa, se ei paina liikaa ja on todella monikäyttöinen jos tulipaikkoja on reitin varrella.

tortillat-4

 

Kun sienet olivat imeneet vähän rasvaa itseensä, lisättiin kasvikset. Niiden vähän aikaa kypsyttyä sekoitettiin joukkoon tacomauste ja lopuksi Härkis.

tortillat-6

Sitten kun täyte on höyryävän kuumaa, voi sitä kauhoa tortillalätylle mieleisensä määrän. Päälle smetanaa ja tuoretta punasipulia.

tortillat-7

Kuvaa rullatusta tortillasta ei ole, koska olin niin nälkäinen, että syöminen tuntui tärkeimmältä asialta maailmassa. Tortillat olivat ihan mielettömän hyviä ja Härkis osoittautui herkulliseksi ja helpoksi raaka-aineeksi.

Vinkki: Älä laita tortillalättyjä nuotion loimuun lämpenemään, ne muuttuvat koviksi! Kuuma täyte kyllä lämmittää kylmän lätyn sitten, kun rulla on valmis.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.