Kuva: Erkka Luutonen

Nuuksiossa kehitettiin nokipannukahvi huippuunsa – Loimun maussa on toffeeta, suklaata ja ripaus sitruunaa

Syksyn 2020 kahviuutuus Loimu on Retkipaikan ja Luontokeskus Haltian yhteinen erikoiskahvi. Loimu-kahvissa luonnon lempeä rauha yhdistyy kahvin pehmeään makuun, ja se kruunaa täydellisen luontoretken. Kahvi kehitettiin yhdessä palkitun lappeenrantalaispaahtimo Lehmus Roasteryn kanssa.

– Loimu-nokipannukahvi on parhaimmillaan valmistettuna tulella ja hitaasti ajan kanssa kypsytellen. Halusimme luoda maailman parhaan nokipannukahvin, ja taisimme siinä myös onnistua, iloitsee Retkipaikan toimitusjohtaja Antti Huttunen.

Tämä erikoiskahvi on täydellisen suussa sulava suklaan ja toffeen makujen ansiosta. Kepeä sitruksinen jälkimaku yhdistettynä toffeeseen ja suklaaseen antaa pehmeälle makuelämykselle lisäksi pientä ryhtiä. 

”Täydellinen retkeilijän kahvi”

Kahvi on tärkeä osa suomalaista kulttuuria, ja tapoja viettää kahvihetkiä on olemassa yhtä monta kuin on ihmisiäkin. 

– Kahvi kuuluu vahvasti myös eräilyyn ja retkeilyyn, joten Loimu-kahvista luotiin täydellinen retkeilijän kahvi, joka maistuu parhaimmalta retkipäivän lomassa, Huttunen sanoo.

Loimu on saanut nimensä sen ydinolemuksen mukaan. Sana loimu viittaa vahvasti paitsi tuleen, myös lämpöön ja tunnelmaan, ja sitähän Loimu-kahvi nimenomaan on. 

Loimu on paahdettu yhteistyössä lappeenrantalaisen Lehmus Roasteryn kanssa. Lehmus Roastery on palkittu kolme kertaa Suomen parhaimmaksi paahtimoksi. Kahvi on valmistettu vastuullisista brasilialaisista kahvipavuista, ja se on paahtoasteeltaan keskipaahtoinen 2,5/5. 

Tilaa Loimu-kahvia itsellesi

Voit ostaa Loimu-kahvia Suomen luonto- ja retkeilykeskus Haltian myymälästä Nuuksiosta, tai netissä Haltia Shopista. Jos haluat maistaa pienen palan täydellistä retkikahvia kotona, voit tilata Loimua myös suodatinjauhatuksella!

Pannujauhatus 100 g >>

Pannujauhatus 220 g >>

Suodatinjauhatus 100 g >>

Suodatinjauhatus 220 g >>

Teksti: Petra Kasper, kuvat: Erkka Luutonen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.