Esteetön reitti Nuuksiossa johtaa järvimaisemiin pienelle saarelle

Nuuksion kansallispuistossa sijaitsee rauhaisa Haukkalampi, jonka rannalle johtaa vajaan kilometrin pituinen esteetön reitti. Reitin päässä Haukanholman upeissa luonnonmaisemissa on keittokatos ja tulipaikkoja, joihin pääsee myös pyörätuolilla. Reitin varrella Haukanpesässä on esteetön käymälä, jossa on myös vesipiste.

Reitin pituus: 600 m suuntaansa

Lähin pysäköintialue

Isompi pysäköintialue

Bussipysäkki Haukkalammentien risteyksessä

Helposti saavutettavissa oleva Haukkalampi on upea luontokohde keskellä Nuuksion kansallispuistoa. Alueelle on helppo tulla autolla Haukkalammentietä pitkin, joka kääntyy vasemmalle Nuuksiontietä etelästä päin tultaessa. Lähin parkkipaikka on Haukkalammen pieni pysäköintialue ja sieltä matkaa Haukanholmaan on noin 600 metriä. Kannattaa ottaa huomioon, että suosittuina retkeilypäivinä, kuten viikonloppuisin alueella saattaa olla ruuhkaa, eikä autoa välttämättä saa parkkiin pienelle pysäköintialueelle. Lähellä on Haukkalammen iso pysäköintialue, jonne mahtuu enemmän autoja parkkiin. Matkaa isolta parkkipaikalta Haukanholmaan on noin 800 metriä suuntaansa. Busseilla 245 ja 245A pääsee bussipysäkille Haukkalammentien risteykseen Espoon keskustasta. Matkaa risteyksestä Haukanholmaan on noin kaksi kilometriä.

Esteetön silta johtaa Haukanpesän edustalla olevaan pieneen saareen.

Reitti kulkee upeitten havu- ja lehtometsien läpi Haukkalammen rantaan. Haukanpesällä on useita käymälöitä, joista yksi on esteetön. Juomavettä on myös saatavilla. Haukanpesän edustalla on pieni saari, jonne johtaa esteetön, leveä ja tukeva puusilta. Saaressa on kaksi taukopaikkaa, joissa on pöytä ja tuolit.

Kun matkaa jatkaa eteenpäin tulee risteykseen, josta reitti jatkuu Haukanholman suuntaan. Kannattaa huomioida, että edessä on pieni nousu, joka on melko kivikkoinen.

Haukanholman rannalle tultaessa vastassa on puuliiteri, jossa on saatavilla polttopuita. Alueella on kaksi nuotiopaikkaa ja yksi keittokatos. Keittokatos on tehty esteettömäksi. Nuotiopaikkojen ja katoksen edestä avautuvat upeat näkymät Haukkalammelle. Haukanholmassa on myös mahdollista telttailla.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.