Timo Tanninen

Olen liikkunut luonnossa pienestä pitäen. Nyt olen jäänyt eläkkeelle, joten aikaa luonnossa liikkumiseen on entistä enemmän. Viihdyn kaiken tyyppisessä luonnossa, mutta aivan parasta ovat mahdollisimman luonnontilaiset, vanhat metsät.

Sain tehdä koko työurani ajan arvojeni mukaisia töitä luonnonsuojelun ja luonnon virkistyskäytön parissa. Työni puolesta ehdin nähdä maailmaa aika lailla, mutta nyt keskityn reissuillani jo ilmastonmuutoksen takia Suomeen ja lähialueille. Mahtavat kansallispuistomme ja monet muut hienot luontokohteet ovat tulleet tutuiksi vuosikymmenten aikana, mutta niihin on aina ihana palata. Toki niissä riittää myös vaikka kuinka paljon reittejä, joita en ole vielä ehtinyt kiertää.

Eniten liikun jalkaisin päiväretkillä, talvella taas hiihto on intohimoni. Tärkeintä minulle on nauttia luonnosta, sen rauhasta ja kauneudesta. Lähiluonnossa Helsingissä tai mökilläni Itä-Uudellamaalla käyn päivittäin lataamassa akkuja. Aina välillä on kuitenkin kiva pistäytyä vähän kauempana ja silloin tällöin dokumentoida retkiäni tänne Retkipaikkaan sanoin ja kuvin.