Hyvää uutta vuotta! Yli 40 retkipaikkalaista jakoi kuvamuistonsa tältä vuodelta – anna mielesi levätä näissä mykistävissä Suomen luonnon tunnelmissa

Kuluneen vuoden aikana olemme jälleen saaneet huomata kuinka rauhoittava, lohduttava ja parantava vaikutus luonnolla voi olla vaikeidenkin tilanteiden keskellä. Tämänkertainen uudenvuoden tervehdyksemme tuo sinulle Team Retkipaikan kuvaterveisiä eri puolilta Suomea, kaikilta vuodenajoilta vuoden 2020 varrelta. Siispä rentoudu ja anna mielesi levätä ja lentää, kun lähdet näiden yli 40 kuvan siivittämänä matkalle Suomen luontoon. Tämän koosteen myötä koko Team Retkipaikka toivottaa retkeilyn- ja luonnontäyteistä alkavaa vuotta 2021!

”Ikimuistoinen juhannusyö melontaretkellä Ruunaan retkeilyalueella. Kaunis taivas ja peilityyni Murroojärvi.”
Caj Koskinen; @caide78
”Kuukkeli kävi tervehtimässä syyskuussa Lemmenjoen kansallispuistossa. Tuokoon kuuksiainen, sielunlintu, eränkävijän toveri onnea myös tulevalle vuodelle.”
Kati Soininen; @reponainen
”Juuri laskeutumassa Suomunlatvan laavulle Ukk:lla, viime torstailta ?  jännitti poistua merkityltä reitiltä. Yöreissu Suomunruoktun autio- ja varaustuvalle oli kyseessä.”
Anne-Marie Holm; @adventurelandlapland
”Kaldoaivin erämaaseikkailu syyskuussa; 6 yötä, 4 ihmistä ja 1 teltta ?
Toiseksi viimeinen yö Bajimus Cuomasjávrin rannalla Tsuomasvarrin juurella. Auringonlaskua käytiin ihastelemassa tunturin huipulta käsin portviinin ja laatujuustojen kera.”
Jenni Lemettinen; @kuukkeli_metsanemanta
”Syyskuun päiväretki naapurikuntaan, Reisjärven Peuran polulle (Kotajärven kierros).
Hieno keli ja mahtavat ruskamaisemat vesistöjen ympäröimänä ??
Julia Maijala; @julia.maijala
”Pieksämäen kultaiset maisemat syyskuun lopulla pistivät parastaan.”
Heikki Sulander; @sulanderphoto
”Kaunis kesäpäivä Hanhitaipaleella Rautalammilla, tunnelmallisella ja rauhallisella metsälammella hiljakseen meloen tyynessä vedessä luonnon hiljaisuutta kuunnellen.”
Mikko Lemmetti; @forestbathingfinland
”Tämä kuva on liedosta, elokuiselta aamulta. Taustalla jokirannan pellot ja puut verhoutuvat sankkaan usvaan, vain puiden latvoja pilkistää läpi.”
Mikko Lehtonen
”Tämä kuva on aamukahvilta lähimetsästä Helsingistä. Ruuhkavuosiarjen rentouttamiseksi otin syksyllä käyttöön metsäkahvit ja metsäaamupalan. Pieni metsä on sopivasti päiväkodin ja metroaseman välissä. Haasteena on pitää luontohavainnointi kurissa ettei myöhästy töistä. Suositus myös etäpäivien lounashetkiin.”
Mira Lainiola; @Luontohetkiblogi
”Vaikka ympärillä olisi millainen maisema, niin kannattaa pysähtyä aina tarkastelemaan myös yksityiskohtia. Tämä kaunotar kukki Punkaharjun laella kesän kuumimpana päivänä.”
Antti Huttunen
”Kuva on Märketin majakkaluodolta viime syyskuulta. Leppälintu on laskeutunut levähtämään keskellä Ahvenanmerta sijaitsevalle luodolle. Vietin tuolla viikon majakanvartijana. Ei huono retkikohde tämäkään. Hyvää tulevaa vuotta kaikille!”
Juhani Kaalikoski; Jussin matkassa
”Kirkkaan Hormajärven vedenalainen maailma elokuussa Lohjalla. Tulevalle vuodelle suunnitteilla avovesiuintihaaste toukokuussa 2021 ja lisää pitkiä SUP-retkiä.”
Päivi Pälvimäki, @wildswimmingfinland
”Tämä keltainen sydämenmuotoinen koivunlehti symboloikoon sitä, miten joskus polkuja kulkiessaan voi kohdata hätkähdyttävän vaikuttavia yksityiskohtia. Tekee hyvää pysähtyä – paikoille tai elämänhetkiin – ja ilahtua siitä, mitä nenän edestään löytää. Kaikille riemullisia yksityiskohtia vuoteen 2021! ?
Karoliina Säkö
”9.12. Kuhmossa kuunneltiin järven jäätymisen aavemaisia ääniä ja katseltiin revontulia.”
Kerttu Komulainen; @kerttukphotos
”Pernoonkoskella auringonlaskun aikaan kesäkuussa. Rankan koskipuljailupäivän jälkeen oli tunteet pinnassa kun ihaili koskea eri näkökulmasta.”
Antti Uski; @adventurant
”Etelä-Suomen kesä kypsyi heinäkuussa koronastakaan välittämättä.”
Kari Rantanen; Lähierä
”Auringonlasku Hossan kansallispuistossa.”
Jari Hanhela; @jari_hanhela
”Retkellä on ihmisen hyvä olla. Ja suurten maisemien ohella kannattaa myös kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Kauneus ympäröi meidät – pitää vaan pysähtyä ja katsoa. Tämä kuva on viime elokuun fillariretkeltäni, muistaakseni jostain ennen Porvoota.”
Jaska Halttunen; @Fillaripk; Youtube
”Meidän takapihalta pääsee kiipeämään suoraan Paistunturin erämaahan. Kuva on otettu kesäkuulta, kun vielä paikoin oli lunta ja yöllä taisi käväistä pakkanen.”
Jonna Lähteenmäki; @jonna.anelma
”Elokuinen kesäpäivä Ouran saaristossa Merikarvialla, Selkämeren kansallispuiston maisemissa. Ouran karun kaunis, kivikkoinen saaristo lumoaa kävijänsä ja testaa veneilijän navigointitaidot, mutta onneksi uimareille riittää pulahduspaikkoja.”
Noora-Mari Iisakkala; @noora_mari
”Kylmä yö Termisjärvellä 11.4.2020.”
Anu Suomalainen
”Kun värit uupuu luonnosta ja sade harmaa maiseman, värit löytyvät ihmisistä ja maantielautasta. Alkukesän pyöräretkellä Rannikkoreitillä Kemiönsaaressa.”
Sanna-Mari Kunttu
”Vuoden ehdoton kohokohta. Ruskareissu Kilpisjärvelle aivan täydelliseen ajankohtaan. Retket olivat kuin seikkailuja, jossakin toisessa todellisuudessa.?
Salla Honkavuori; @curioustoeshappysouls
”Pääsin tänä kesänä ensimmäistä kertaa snorklaamaan Hossaan ja aion tehdä kaikkeni, että siitä tulisi jokakesäinen perinne. Tämän upean hauen kohtasin Öllöri-nimisessä järvessä. Sää oli täydellinen, aurinkoinen ja lämmin, eikä tuuli ollut sekoittanut vettä. Öllöri oli niin kirkas, että pohja näkyi vaikka kuinka syvälle ja tuntui, kuin olisi saanut lentää! Haukien lisäksi sain uida hyvin kesyjen ahvenien kanssa.”
Jonna Saari; Vedenalaisretkiä
”Navakka tunturituuli nosti Taivaskeron rakkakivikosta lunta tuiskuksi. Suppuun vedetyn hupun, pipon ja kaulurin välistä näki juuri tihrustaa, miten kuluneen vuuen viimenen auringonpaiste jota pääsin itte ihailemaan oli varmaan yks kauneimpia mitä mie oon kokenu. Tuosta kokemuksesta muistoksi jäänyttä valokuvaa kelpaa fiilistellä vielä moneen kertaan glögikupposen ääressä.”
Joonas Talka; @kokovartalokommando; Youtube
”Eksoottinen vieras Pohjois-Karjalassa. Nämä värikkäät kesäpäivän piristykset pesivät hiekkaisessa jokitörmässä ja nappailivat liian pintaan eksyneitä kalanpoikasia.”
Asko Ristolainen; @tervastulia
”Erämainen Euran Koskeljärvi, lintujärviemme ykkönen, hurmaa linnunlaulun lisäksi melontaretkeläiset maisemillaan. Lisää hetkiä ja retkiä luonnossa Marjan matkassa, @avecmarja
Marja Kares-Oksman
”Kesällä melottiin auringonlaskuun Saimaalla ?
Maija Mehto; @me.maija
”Kilpisjärvellä retkeilyvuosi aloitettiin helmiäispilvien värjäämän taivaan alla.”
Laura; @kiertoreitti
”Viime kesänä Wild Nordic Nature järjesti kesäyön majavamelontaretkiä Porin Kokemäenjoella. Unohtumattomia kokemuksia Suomen kesäyössä on tulossa myös vuonna 2021.”
– Jaana Mälkki; @wildnordicnature
”Ruskaretkellä Lappeenrannan Karhusaaressa syyskuussa.”
Paula Savelius
”Värejä Kristiinankaupungista. Kesäkuussa sain retkeillä työkseni tällaisilla niityillä uhanalaisia tummaverkkoperhosia kartoittaen.”
Kukka Kyrö
”Yövyimme joulukuussa Yläneen luolakallion luolassa. Pimeys ja liekkien leikit loivat jännittävän tunnelman.”
Niina Heikkilä; @Luontoninnunrinkassa; Facebook
”Syyskuun ruska oli tänä vuonna ainakin Kilpisjärvellä parhaimmasta päästä pitkiin aikoihin. Kuva Tsahkaljärven rannalta.”
– Mauri Mahlamäki
”Niin pieniä ja niin tärkeitä retkihetkiä. Mummun, äidin ja puolison kanssa matkalla Könkään kuohulle esteetöntä reittiä pitkin. Lapinhulluus periytyy meillä suvussa ja on ihana kun voimme viedä mummun kerran vuodessa nauttimaan näistä maisemista.”
Sini-Marja Sangi; @luontoloinen
”Kylmä ja varsin purevan tuulinen joulupäivä 25.12.2020 Kiilopään huipulla. Kaamos kauneimmillaan Lapissa.”
Kea Creutz; @keacreutz
”Sain vinkin, että Pyhä-Luosto-vaelluksen jälkeen kannattaa viettää vielä ekstra-päivä Tunturiaavan luontopolulla, ja kyllä kannatti ❤ Suon ruska oli upea! Kuva on otettu 10.9.2020.”
– Mari Valtonen; @valma259
”Kuumana, kuumana heinäkuun päivänä Patvinsuolla. Paarmojakin on tässä vaiheessa vuotta jo ikävä…”
Mika Puskala; @supermiqa
”Tähän vuoteen on mahtunut paljon harmaata ja sumua. Jos sumun keskellä sattuu kuitenkin juuri auringonlaskun aikaan paikalle, voi pienen tuokion ajan kokea vaaleanpunaisen hetken. Se saapuu juuri ennen alkuillan sinistä hämärää.”
– Petri Pihko; @petripihko
”Yksi vuoden hienommista luontoretkistä oli hiihto Perämeren kansallispuistossa keväällä. Jää suksien edessä näytti jatkuvan loputtomiin, ja kaukaisuudessa odottavan horisontin täyttivät pumpulipilvet.”
Jarno ja Elina; @Kermankuorijat
”Itä-Hämeen korkeimmalle näköalapaikalle johdattavalta Kammiovuoren luontopolun huipulta avautuu kaunis ja metsäinen järvimaisema yli jääkauden muovaamaan jylhän luonnon kauas Päijänteelle asti. Ei ihme, että kohdetta kutsutaan myös Sysmän katoksi.”
Marinella Himari, @monnihimari
”Luonnonvalon ja digitaalisen sävytyksen sulaumalla avautuu riitteisestä lähilätäköstä lumoava pienoismaailma.”
Markus Lehteinen
”Rakettievakon kuvaterveiset Tammisaaren saaristosta. Sade on pieksänyt maisemaa, ja kova tuuli painanut säälimättä lounaasta nostaen meriveden pintaa. Jo toissailtana mobiiliverkko katosi, kauas jäi melu ja kiire. Eilen koko päivän vain eri sävyistä sadeveden liudentamaa harmautta, kunnes auringon laskettua tämä valoilmiö. ✨” 
Johanna Suomela; @maisemaonnellinen

Retkipaikka toivottaa kaikille lukijoille rauhaisaa ja retkeilyn täyttämää vuotta 2021!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *