Uusi Retkipaikka-sovellus on täällä – tällainen se on!

Retkipaikka-sovellus uudistuu. Sovelluskauppaan on juuri tuotu uusi iOS-sovellus, ja myöhemmin tänä vuonna uusi sovellus on saatavilla myös Android-käyttäjille. Jatkossa Retkipaikka-sovellus täydentyy aktiivisesti uudella sisällöllä. Uudistus muuttaa niin sovelluksen ilmais- kuin maksullisenkin version.

Löydät sovelluksen latauslinkin sekä synttäritarjoushinnan tämän jutun lopusta!

Sovelluksen kehittäjätiimiin kuuluva Markus Sjöberg esitteli sovelluksen yleisölle Retkipaikan 10-vuotissyntymäpäivillä 13.–14. toukokuuta Suomen luontokeskus Haltiassa Nuuksiossa. Hänen mukaansa uudistus merkitsee uuden ajan alkamista sovellukselle.

– Tästä eteenpäin sovellus tulee kehittymään jatkuvasti. Lisäämme sinne muun muassa uusia laavuja, reittejä, pysäköintialuetietoja ja kaikkea muuta retkeilijälle hyödyllistä infoa jatkossa aina sitä tahtia, kun näitä erilaisia datatasoja käsiimme saamme, Sjöberg sanoo.

Mielenkiintoisina näköpiirissä olevina tasoina Sjöberg mainitsee esimerkiksi kuuluvuuskartat ja erilaiset historialliset karttatasot.

– Käyttäjä saa jatkuvasti uutta ja kehittyvää sisältöä sovellukseensa.

Uudistuvan sovelluksen anti ei jää vain Suomen rajojen sisäpuolelle.

– Pohjoismaista alkaen tuomme mukaan sisältöä myös ulkomailta, esimerkiksi laavujen sijainteja ympäri maailmaa, Sjöberg sanoo.

Uudistuneessa sovelluksessa on erikseen karttapuoli sekä artikkelipuoli. Artikkelipuoli näyttää oletuksena Retkipaikan kolme uusinta artikkelia, ja laitteen sijaintitietojen ollessa päällä, käyttäjä löytää vaivatta uusimmat jutut myös juuri itseään sillä hetkellä lähellä olevista kohteista. Karttapuolella kaikki Retkipaikka-artikkelit näkyvät kartalla ja ovat sitä kautta avattavissa luettaviksi.

Lisäksi hakutoiminnolla voi etsiä itseään kiinnostavia aiheita Retkipaikan artikkelitarjonnasta, joka nykyisellään kattaa jo yli 3500 juttua.

– Käyttäjä voi kirjoittaa vaikkapa haluamansa paikkakunnan nimen hakukenttään ja päästä siten skrollailemaan alueelle sijoittuvia retkijuttuja, Sjöberg selventää.

Myös uudistuksen jälkeen Retkipaikka-sovelluksesta on saatavilla ilmaisversio ja maksullinen versio. Ilmaisversiossa kartta on Google Maps -pohjainen, ja käyttäjä voi nähdä sijaintinsa kartalta sekä päästä lukemaan Retkipaikan artikkeleita niin kartalta kuin artikkelipuolelta vaivattomasti.

Maksullisessa versiossa valittavissa on myös maastokarttapohja sekä Suomelle, Ruotsille että Norjalle. Lisäksi myös aiemmin mainitut erikoiskarttapohjat ja datatasot sekä myöhemmin myös merikartat, open street map ja open topo map kuten myös offline-toiminnallisuus, ovat luvassa juuri maksulliseen versioon.

– Maksulliseen versioon lisäämme hyvin kattavasti eri sisältötasoja, muun muassa Suomen julkiset liikuntapaikat näyttävän LIPAS-järjestelmän sisällöt sekä Metsähallituksen reitit ja palvelut.

Molemmissa versiossa käyttäjän on mahdollista nähdä oma sijaintinsa kartalla ja lukea Retkipaikan artikkeleita.

Maksullisen version voi valita kuukausi- tai vuosimaksulla. Näin ollen sen voi ottaa käyttöönsä vaikkapa kesälomakuukaudeksi inspiroimaan loman retkihetkiä.

Lataa uutuus nyt synttärihintaan

Retkipaikan 10-vuotissyntymäpäivien kunniaksi sovellus on nyt saatavilla tarjoushintaan. Vuositilauksen tarjoushinta on 23,49 € (1,96 €/kk, norm. 3,99 €/kk).

Lataa sovellus iPhonelle tästä >>

Android-laitteille uutuus on saatavilla myöhemmin tänä vuonna, aluksi niin ikään tarjoushintaan.

Retkipaikka ja Locationews toivottavat hyviä retkihetkiä!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.