Kartat esiin ja suunnitelmat kehiin, huhtikuu alkaa!

Huhtikuussa aurinko herättelee talviunestaan niin luonnon kuin retkeilijätkin. Retkipaikassa huhtikuu aloittaa myös uuden ajanjakson: tästä lähin kullakin kuukaudella on oma teemansa. Huhtikuun teema on tietenkin valmistautuminen alkavaan retkeilykauteen!

Kesän kynnyksellä huhtikuu antaa aikaa venytellä, avata silmät ja innostua: nyt reppu tuulettumaan ja suunnitelmia tekemään! Kesä on vielä koskemattomana edessä ja maailma avoin. Mikä vain on mahdollista.

On siis aika jälleen levitellä karttoja pöydille ja lattioille kiintoisia retkikohteita ja -reittejä etsien. Ehkä tänä kesänä aiot toteuttaa jonkun pitkäaikainen haaveesi? Miten olisi Lemmenjoki, Karhunkierros tai Jurmo? Ethän unohda myöskään oman lähiluontosi salaisuuksia, nyt on hyvä aika perehtyä niihinkin!

Kesän retkikohteita pohdittaessa tiedonhaku on antoisa prosessi, jossa tulevan reissun fiilistelyille voi antautua jo varkain. Mielenkiintoisia kohteita voi kysyä muilta retkeilijöiltä tai etsiä netistä ja oppaista. Homman hauskuuden ymmärtää vain toinen retkeilijä.

Myös karttojen kiemuroita tutkailemalla löytyy monenlaista. Olisiko tuossa kiinnostava jyrkänne? Tiukupuljut, kuulostaapa hassulta! Ja minkähänlainen tuo karttaan merkitty seita on?

Retkelle ei kannata lähteä aivan takki auki, vaan huolellinen valmistautuminen on avain antoisaan reissuun. Vaellus ja pitkä melontaretki vaativat jo erittäin hyvää suunnittelua, mutta myös päiväretkeä mietittäessä kannattaa ajatus olla mukana. Myös suunnitelmien tekoon tulemme Retkipaikassa huhtikuun aikana perehtymään.

Toisinaan on mukava käydä tsekkaamassa paikkoja, jotka on todettu upeiksi jo monen muun ihmisen toimesta. Kun paikasta löytyy helposti tietoa, reitit ovat kunnossa ja merkinnät selkeät, on luontoon tottumattomankin helppo ottaa ensimmäisiä askeleitaan retkeilyn parissa. Tällaisia kohteita löytyy Suomesta loputtomasti. Joko Sinulle ovat tuttuja Merenkurkun saaristoa esittelevä Bodvattnetin luontopolku tai jylhistä putouksistaan tunnettu Pieni Karhunkierros?

Me Retkipaikassa haluamme kannustaa yhä useampaa ihmistä herättämään sisäisen retkeilijänsä tässä huhtikuussa. Tarjoamalla tarinoita ja kuvia niin tunnetuista kuin tuntemattomistakin Suomen luonnon kohteista, haluamme madaltaa jokaisen kynnystä lähteä ulos luontoon.

Lisäiloa retkeilyysi haluamme tuoda myös juuri uunista tulleella Retkipaikka-mobiilisovelluksellamme. Sillä voit selailla kohteita kartalla, esikatsella niitä ja lisätä haluamasi kohteen omiin suosikkeihisi. Kartalla voit tutkailla kohteita kohdetyypeittäin ja maakunnittain ja voit valita asetuksista käyttöösi myös Maanmittauslaitoksen karttapohjan. Lataamalla sovelluksen (kertalataus 7,99€) tuet Retkipaikan toimintaa ja autat meitä tekemään Retkipaikkaa jatkossakin entistä paremmin.

Kehitämme sovellusta jatkuvasti ja olemme iloisia, että voimme tarjota toimivan version käyttöönne jo näin retkeilykauden alkaessa!

Team Retkipaikka toivottaa kaikille onnistunutta retkeilykautta 2016!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentoi

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.